Οι σκέψεις είναι οι σκιές των συναισθημάτων μας - πάντα σκοτεινότερες, κενότερες και απλούστερες. - Friedrich Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Τσέφεριν για Μπεκενμπάουερ: «Αντίο σε έναν αληθινό θρύλο»

9 Ιανουαρίου, 2024

 Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο παίκτης που διαμόρφωσε το γερμανικό ποδόσφαιρο όσο κανένας άλλος,  επηρεάζοντας επίσης το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, π «Der Kaiser», όπως τον αποκαλούσαν, πέθανε σε ηλικία 78 ετών την Κυριακή.

 «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρηνεί για την απώλεια του θρυλικού Κάιζερ. Η απαράμιλλη ευελιξία του, οι χαριτωμένες μετακινήσεις μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής, ο άψογος έλεγχος της μπάλας και το οραματικό στυλ αναμόρφωσαν τον τρόπο που παιζόταν το ποδόσφαιρο στην εποχή του. Οι ηγετικές του ιδιότητες έλαμψαν καθώς ήταν αρχηγός  στην εθνική ομάδα και τη Μπάγερν Μονάχου κατά τις πιο επιτυχημένες περιόδους τους και συνέχισαν να λάμπουν στην προπονητική του καριέρα. Η κληρονομιά του Μπεκενμπάουερ ως ενός από τους μεγάλους όλων των εποχών του ποδοσφαίρου είναι αδιαμφισβήτητη. Αντίο σε έναν αληθινό θρύλο», είπε σε μήνυμά του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. 

Α. Βαζογιάννης