Ακόμη και οι δειλοί μπορούν να αντέξουν τις δυσκολίες. Μόνο οι γενναίοι μπορούν να αντέξουν την αβεβαιότητα. Mignon McLaughlin, 1913-1983, Αμερικανίδα αρθρογράφος

Τσάμπι Αλόνσο: «Η Αταλάντα άξιζε την νίκη»

23 Μαΐου, 2024

    Ο Τσάμπι Αλόνσο απένειμε τα εύσημα στην Αταλάντα, λίγο μετά την ήττα της Λεβερκούζεν (σ.σ. πρώτη από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου και μετά από 51 (!) ματς) με 3-0, στον τελικό του Europa League, που διεξήχθη στο Δουβλίνο.

    «Δεν ήταν η ημέρα μας και πρέπει να το αποδεχθούμε. Πρέπει να συγχαρούμε την Αταλάντα, της άξιζε η νίκη. Δεν καταφέραμε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας. Η ένταση της Αταλάντα ήταν πιο μεγάλη. πρέππει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την απογοήτευση για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, το Σάββατο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο προπονητής της γερμανικής ομάδας, ενώ ο αμυντικός των «ασπιρίνων», Ρόμπερτ Αντριχ, τόνισε: 

    «Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό και σίγουρα ελπίζαμε να τα πάμε καλύτερα. Αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι ο αντίπαλος το άξιζε σήμερα (σ.σ. εχθές) το βράδυ. Πρέπει να συγχαρούμε την Αταλάντα, γιατί απόψε τους άξιζαν να νικήσουν, περισσότερο απ’ ότι σ’ εμάς. Η Αταλάντα ήταν δυνατή στις μονομαχίες, αλλά δεν ξέραμε πώς να μετατρέψουμε τις ευκαιρίες μας σε γκολ. Η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη από την προσμονή για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας το Σάββατο και αυτό, είναι κάτι πραγματικά ενοχλητικό».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ