Τα μαθηματικά αξιώματα είναι γενικώς αποδεκτά ως αληθή επειδή κανένας δεν έχει συμφέρον να αποδείξει ότι είναι εσφαλμένα. Montesquieu, 1689-1755, Γάλλος στοχαστής.

Τον Δήμο Χαλκηδόνος επισκέφθηκε ο Διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Μακεδονία Μ. Μπεκίρης

25 Απριλίου, 2024

Το Δημαρχείο Χαλκηδόνος στα Κουφάλια επισκέφτηκε ο επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία, Μιχάλης Μπεκίρης συνοδευόμενος από τον συντονιστή του Γραφείου, Γιάννη Παπαγεωργίου. Ο δήμαρχος Σταύρος Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε τον κύριο Μπεκίρη για θέματα του Δήμου και τον ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων, στους Μακεδονικούς Τάφους και στην περιοχή της Νέας Μεσήμβριας.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου παρουσία Αντιδημάρχων, ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δημοπράτηση του αρδευτικού δικτύου της Νέας Μεσήμβριας, την ανάδειξη της παραποτάμιας ζώνης του Αξιού ποταμού και τη δυνατότητα εξεύρεσης σχετικού χρηματοδοτικού εργαλείου. Κατά την επίσκεψή του Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου, στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στην περιοχή της Γέφυρας ο κ. Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε τον κ. Μπεκίρη για την προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου για την περαιτέρω αναβάθμιση και αξιοποίηση αυτού του ιστορικού χώρου. Στη συνέχεια ο κ. Μπεκίρης, επισκέφτηκε τον χώρο των Μακεδονικών Τάφων στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου όπου και ξεναγήθηκε ενώ ενημερώθηκε για την αποπεράτωση της αποκατάστασης του τύμβου του Μακεδονικού Τάφου και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου.

Λίγο αργότερα και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Κοινότητας της Νέας Μεσήμβριας, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ξενάγησε τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου στους αμπελώνες της Νέας Μεσημβρίας όπου επίκειται η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου, ενός σημαντικού, όπως χαρακτήρισε και ο ίδιος, έργου το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία. Αμέσως μετά το κλιμάκιο επισκέφτηκε γνωστό οινοποιείο της περιοχής, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του και δοκίμασε τα κρασιά αλλά και τη διάσημη ρετσίνα που παράγουν.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποίησε στην έδρα του Πρωθυπουργικού Γραφείου, ο κύριος Μπεκίρης υποδέχτηκε μεταξύ άλλων τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παράρτημα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής Νικόλαο Γκόνη, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Βασίλη Μπλετσογιάννη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον κλάδο.