Κάθε προσθήκη στην αληθινή γνώση είναι προσθήκη στην ανθρώπινη δύναμη. Horace Mann, 1796-1886, Αμερικανός λόγιος & πολιτικός

Τολιόπουλος: «Ζω μια ονειρεμένη χρονιά»

10 Ιουλίου, 2024

Ως την «πιο μεγάλη στιγμή που έχω ζήσει στην καριέρα μου» χαρακτήρισε ο Βασίλης Τολιόπουλος την πρόκριση της εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το διάστημα 26 Ιουλίου-11 Αυγούστου. Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ ο διεθνής γκαρντ έκανε λόγο για μια «πραγματικά ονειρεμένη χρονιά για μένα, δεν θέλω με τίποτα να τελειώσει αυτό που ζω», ενώ υπογράμμισε ότι το όνειρό του φτάνει μέχρι το μετάλλιο στο κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Είναι μια πραγματικά ονειρεμένη χρονιά για μένα, δεν θέλω με τίποτα να τελειώσει αυτό που ζω. Ανυπομονώ να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είμαι πολύ χαρούμενος για το ρόλο που έχω στην ομάδα κι ελπίζω να κάνουμε κάτι καλό στη διοργάνωση» ανέφερε αρχικά ο άσος του Άρη και συνέχισε, αναφερόμενος στο μέγεθος της επιτυχίας: «Είναι, αναμφίβολα, η πιο μεγάλη στιγμή που έχω ζήσει στην καριέρα μου. Το ονειρευόμουν, δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω σε αυτό το σημείο και, φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, τόσο έντονα που είναι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτά τα συναισθήματα, από όσα ζεις σε τέτοιες στιγμές, θα τα θυμάσαι για μια ζωή».

Όσον αφορά τα στοιχεία που βοήθησαν την εθνική να επιστρέψει σε Ολυμπιακούς, 16 χρόνια μετά τους Αγώνες στο Πεκίνο, ο έμπειρος άσος τόνισε: «Νομίζω, ότι ειδικά στην ομοιογένεια πήραμε άριστα. Είχαμε εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας, κάτι που μας βοήθησε να κάνουμε εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση, για να πάρουμε αυτή την πρόκριση τελικά με άνεση».

Η «γαλανόλευκη» κατέκτησε την πρώτη θέση στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από ολιγοήμερη προετοιμασία. Η εξήγηση που έδωσε γι’ αυτό το θέμα ο Τολιόπουλος είναι η εξής: «Θεωρώ ότι, επειδή γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας, έχοντας παίξει ως συμπαίκτες ή ως αντίπαλοι, σε συλλόγους ή στις μικρές Εθνικές ακόμη, ξέρουμε πολύ καλά και το πώς αγωνίζεται ο καθένας στο παρκέ. Οι χαρακτήρες όλων είναι εξαιρετικοί, αγωνιστικά έχουμε πολύ καλό υλικό και γι’ αυτό φτάσαμε μέχρι αυτό το σημείο».

Τέλος, ο 28χρονος άσος κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση μέχρι που φτάνει το όνειρό του: «Το όνειρό μου, αρχικά, ήταν να φτάσω να παίζω σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα μετάλλιο, φυσικά, δεν θα με άφηνε… αδιάφορο».