Ο Νότος δημιουργεί τους πολιτισμούς. Ο Βορράς τους καταστά, τους καταστρέφει, δανείζεται από αυτούς, τους διαδίδει. Αυτή είναι μια σύντομη σύνοψη της Ιστορίας - Will Durant

Το Renault 5 E-Tech electric θα παρουσιαστεί στις 26 Φεβρουαρίου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

30 Νοεμβρίου, 2023

Προγραμματισμένο να λανσαριστεί το 2024, το Renault 5 E-Tech electric αποτελεί μία εξηλεκτρισμένη έκδοση του εμβληματικού Renault 5. Πριν την επίσημη αποκάλυψη η Renault αποκαλύπτει μερικές λεπτομέρειες του εξωτερικού σχεδιασμού του μοντέλου παραγωγής, που παραπέμπουν σαφώς στον προκάτοχό του.

Τα φωτιστικά σώματα του R5 είναι ένα βασικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό, καθιστώντας άμεσα αναγνωρίσιμο το μπροστινό του μέρος. Στο μπροστινό μέρος, η εισαγωγή αέρα που υπήρχε στο καπό του ιστορικού μοντέλου, έχει εξαφανιστεί ΚΑΙ έχει αντικατασταθεί από μια ενδεικτική λυχνία φόρτισης που σχηματίζει τον ιστορικό αριθμό «5» όταν το όχημα είναι πλήρως φορτισμένο. Οι θόλοι των τροχών δημιουργούν την εικόνα του πλάτους, δίνοντας στο R5 την εμφάνιση ενός compact αυτοκινήτου με εντυπωσιακή παρουσία στο δρόμο. Τα κάθετα πίσω φωτιστικά σώματα διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό που επεκτείνει το πλαϊνό πάνελ του αμαξώματος. Αυτό το χαρακτηριστικό συμβάλλει στην αεροδυναμική απόδοση του R5,εμποδίζονταςτους στροβιλισμούς του αέρα.

Με μήκος μόλις 3,92 μέτρα, το Renault 5 E-Tech electric είναι ένα αυτοκίνητο πόλης, που όμως μπορεί να κάνει και ταξίδι εκτός πόλης. Η μπαταρία των 52kWh του προσφέρει αυτονομία έως και 400 χιλιόμετρα. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί στις 26 Φεβρουαρίου στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Κ.Π.