Δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο από το να κυβερνήσεις τους Έλληνες. Και αυτό, γιατί, όλοι νομίζουν ότι είναι ικανοί για όλα. Κωνσταντίνος Καραμανλής, 1907-1998, Έλληνας πολιτικός ηγέτης

Το ΠΑΜΑΚ ξεκινά κύκλο συζητήσεων για το φύλο, την ισότητα και την καταπολέμηση των διακρίσεων

9 Μαΐου, 2024

Κύκλο ανοιχτών συναντήσεων σχετικά με θέματα φύλου, ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων θεσμοθετεί η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΕΙΦΚΔ). Η πρωτοβουλία με τίτλο «Το ΠαΜακ συζητάει για το φύλο, την ισότητα και την καταπολέμηση των διακρίσεων» έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγε η Επιτροπή σχετικά με τις ανάγκες του φοιτητικού πληθυσμού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για ζητήματα ποικιλομορφίας/διαφορετικότητας, διακρίσεων και συμπερίληψης.
Η πρώτη συνάντηση με θέμα «Είναι το φύλο αυτοπροσδιορισμός;» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Μαΐου (στις 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων «Ηλίας Ι. Κουσκουβέλης»), με καλεσμένο ομιλητή τον αν. καθηγητή Ψυχιατρικής του ΑΠΘ, Στέργιο Καπρίνη. Θα τεθούν ερωτήματα όπως «υπάρχουν όρια στον προσδιορισμό του φύλου;», «είμαι ό,τι δηλώσω;», «είναι οι τρανς gay;» και θα γίνει συζήτηση στο πλαίσιο μιας επιστημονικής εννοιολογικής αποσαφήνισης και στη συνέχεια κριτικού αναστοχασμού για θέματα φύλου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.