Δεν ψήφισα ποτέ υπέρ κάποιου. Πάντα ψηφίζω εναντίον κάποιου. W.C. Fields, 1880-1946, Αμερικανός ηθοποιός & συγγραφέας

Το ΚΙΣΕ καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ

15 Απριλίου, 2024

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει με σημερινή του ανακοίνωση την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και δηλώνει τη συμπαράστασή του «στον πολύπαθο λαό του Ισραήλ που για ακόμη μία φορά στην ιστορία του επιδεικνύει εξαιρετική αντοχή και σθένος».

«Το μπαράζ των ιρανικών επιθέσεων εξαπολύθηκε με σκοπό να πληγούν οι Ισραηλινοί πολίτες, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής του Ιράν που στοχεύει στην εξαφάνιση του Κράτους του Ισραήλ από τον χάρτη», τονίζει το ΚΙΣΕ και προσθέτει: «Χάρη στο υψηλό αίσθημα πατριωτισμού, στην υψηλή τεχνολογική κατάρτιση και στην ετοιμότητα των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και τη συνεργασία με συμμαχικές χώρες -όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ιορδανία- επιτεύχθηκε η αναχαίτιση αυτής της επίθεσης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «η πρόσφατη ιρανική πυραυλική επίθεση, καθώς και οι επιθέσεις που δέχεται το Ισραήλ από τη Χεζμπολά, τη Χαμάς, και τους Χούθι, αναδεικνύουν περίτρανα -για ακόμη μια φορά- το Ιράν ως ενορχηστρωτή και εντολοδόχο της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Όπως ο συναγερμός εισερχομένων πυρών ηχεί στο Ισραήλ καθημερινά, στον δυτικό κόσμο ηχεί καθημερινά ο συναγερμός της απειλής εναντίον των δημοκρατικών αξιών και των κοινωνιών μας από τον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό».

Υπογραμμίζεται δε πως «η διεθνής κοινότητα έχει κοινή ευθύνη να αντιδράσει και να προστατεύσει τον πολιτισμό μας καταπολεμώντας την τρομοκρατία. Η Ευρώπη έχει ηθικό καθήκον να υπερασπιστεί την ύπαρξη του Κράτους του Ισραήλ ως εστίας των Εβραίων που γλύτωσαν από το Ολοκαύτωμα».

Το ΚΙΣΕ αναφέρει ακόμη πως «την ίδια ώρα, η Χαμάς, ο μακρύς βραχίονας του Ιράν, συνεχίζει να κρατά ομήρους στα έγκατα της Γάζας 133 Ισραηλινούς που απήγαγε κατά την πολύνεκρη τρομοκρατική σφαγή της 7ης Οκτωβρίου 2023, που κόστισε τη ζωή 1.200 Ισραηλινών πολιτών».

Καλεί, τέλος, τους διεθνείς οργανισμούς και τη διεθνή κοινότητα «λίγες ημέρες πριν από τη γιορτή του Εβραϊκού Πάσχα, τη γιορτή της εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο προς τον δρόμο της ελευθερίας», να ασκήσουν την επιρροή της για την άμεση απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Σ. Παπ.