Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία; Ιερός Αυγουστίνος, 354-430, Άγιος

Το γεμάτο πρόγραμμα «σκοτώνει το προϊόν», προειδοποιεί ο επικεφαλής της PFA

29 Φεβρουαρίου, 2024

Το γεμάτο πρόγραμμα του ποδοσφαίρου όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παικτών, αλλά μειώνει την ποιότητα του αθλήματος, δήλωσε ο Μαχέτα Μολάνγκο, επικεφαλής της Αγγλικής Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA).

Τα τελευταία χρόνια, οι απαιτήσεις για παίκτες έχουν αυξηθεί καθώς τα τουρνουά έχουν επεκταθεί και εισάγονται νέοι αγώνες που ενισχύουν τα έσοδα για τους συλλόγους και τα διοικητικά όργανα, με τους παίκτες και τους μάνατζερ να επικρίνουν το ανελέητο ποδοσφαιρικό ημερολόγιο.

«Για εμάς, έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο όπου δεν έχει να κάνει μόνο με την υγεία του παίκτη, αλλά και το ότι σκοτώνουμε το προϊόν», είπε ο Μολάνγκο στο Business of Football Summit των Financial Times την Τετάρτη.

Ως προειδοποιητική ιστορία, ο επικεφαλής της PFA επεσήμανε την πρόωρη αλλαγή του Κέβιν ντε Μπρόινε στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Ίντερ στον τελικό του Champions League την περασμένη σεζόν.

«Ο τελικός του Champions League υποτίθεται ότι είναι το Super Bowl μας», πρόσθεσε ο Μολάνγκο.

«Δεν ήταν, επειδή ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, ο Ντε Μπρόινε, έμεινε εκτός στο 30ο λεπτό, ο Χάαλαντ ήταν εξαντλημένος, ο Ρόντρι είπε μετά από 60 λεπτά ότι είχε κράμπες. Σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλουμε να δούμε».

Ο Μολάνγκο πρόσθεσε ότι το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να μάθει από το αμερικανικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας το γεγονός ότι το NFL έχει μια προσοδοφόρα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα παρά τη μικρότερη κανονική σεζόν από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

«Μιλούσα με τους συναδέλφους μας στο NFL Players Association (NFLPA) και μου έλεγαν ότι παίζουν 17 παιχνίδια και βγάζουν πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια (τη σεζόν)», είπε ο Μολάνγκο.

«Σίγουρα υπάρχει μια αξία στη σπανιότητα και, αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι παίκτες, που είναι το κεφάλαιο αυτού του παιχνιδιού.

Δεύτερον, χάνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα γνώμη για το πώς να βελτιώσουν την ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, οπότε είναι μια κατάσταση χαμένη σε κάθε περίπτωση».
 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ