Οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να ανταποδώσουν το κακό παρά το καλό που τους έκανες, αφού η ευγνωμοσύνη είναι βάρος, ενώ η εκδίκηση είναι ευχαρίστηση. Tacitus, 55-120 μ.Χ., Ρωμαίος ιστορικός

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα διεξαγάγει ακροάσεις στις 16 και 17 Μαΐου για τις επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της Ράφα

14 Μαΐου, 2024

Τo Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα διεξαγάγει ακροάσεις μεθαύριο Πέμπτη και την Παρασκευή σχετικά με τα νέα επείγοντα μέτρα που ζητεί η Νότια Αφρική για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Ράφα στη διάρκεια του πολέμου εναντίον της Γάζας, ανέφερε το δικαστήριο.

Οι ακροάσεις της 16ης και 17ης Μαΐου θα εξετάσουν το αίτημα της Νότιας Αφρικής προς το δικαστήριο να διατάξει περισσότερα επείγοντα μέτρα εις βάρος του Ισραήλ σχετικά με τις επιθέσεις του στη Γάζα, πρόσθεσε το δικαστήριο του ΟΗΕ, στο πλαίσιο μιας εν εξελίξει υπόθεσης στην οποία το Ισραήλ κατηγορείται για πράξεις γενοκτονίας εις βάρος των Παλαιστινίων.

Το δικαστήριο ανέφερε πως θα ακούσει τους δικηγόρους της Νότιας Αφρικής την Πέμπτη και την απάντηση του Ισραήλ την επομένη.

Το Ισραήλ έχει πει προηγουμένως πως οι ενέργειές του στη Γάζα συνάδουν με το διεθνές δίκαιο και έχει πει πως η υπόθεση της Νότιας Αφρικής για γενοκτονία είναι αβάσιμη ενώ έχει κατηγορήσει την Πραιτόρια ότι ενεργεί ως “το νομικό σκέλος της Χαμάς”.

 

ΒΧ