Η Ελλάδα, η χώρα των παράλληλων μονολόγων. Γιώργος Σεφέρης, 1900-1971, Έλληνας ποιητής, Νόμπελ 1963

Το 8ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Θεωρίας, Μακροοικονομικής και Εμπειρικής Χρηματοοικονομικής (AMEF 2024) στο ΠΑΜΑΚ

25 Απριλίου, 2024

Το 8ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Θεωρίας, Μακροοικονομικής και Εμπειρικής Χρηματοοικονομικής (8th International Conference on Applied Theory, Macro and Empirical Finance – AMEF), διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 και τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίσουν στις 9 το πρωί της Μ. Δευτέρας, ενώ η εκδήλωση υποδοχής των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με χαιρετισμό του Πρύτανη, καθηγητή Στυλιανού Δ. Κατρανίδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στα αγγλικά, είναι να φέρει κοντά ερευνητές, διδακτορικούς φοιτητές και μεταδιδακτορικούς ερευνητές που εργάζονται στους τομείς της Οικονομίας και των Χρηματοοικονομικών.

Κύριοι ομιλητές στη διοργάνωση θα είναι οι: Prof. Harris Dellas- University of Bern, Prof. George Deltas- University of Illinois, Prof. Simon Johnson- MIT Sloan School of Management (Online – Zoom), Prof. Luigi Pascali- Pompeu Fabra University (Online – Zoom).

Τα αντικείμενα που θα εξεταστούν αφορούν πλήθος τομέων της Οικονομικής Επιστήμης, ενώ θα διοργανωθεί και μια ειδική συνεδρία με τίτλο «Spatial Economics: Novel Approaches to Old Challenges».

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://amef.uom.gr/