Είναι αφύσικο για μια πλειοψηφία να κυβερνά, επειδή μια πλειοψηφία σπάνια μπορεί να είναι οργανωμένη και ενωμένη για κοινή δράση, ενώ μια μειοψηφία μπορεί. - Jean Jacques Rousseau, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

«Το 30% των εσόδων του Μπαπέ πηγαίνει σε μειονεκτούντα παιδιά», αποκάλυψε η μητέρα του

12 Ιανουαρίου, 2024

Η μητέρα του Κιλιάν Μπαπέ, Φαίζα Λαμαρί, αποκάλυψε, στο πρόγραμμα Envoyé Special του France TV, το οποίο θα μεταδοθεί στις 18 Ιανουαρίου, ότι το 30% των εσόδων του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν πηγαίνει στο ίδρυμα IPKM (Inspired by Kylian Mbappé), με στόχο να κάνει τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και βοηθώντας τα μειονεκτούντα παιδιά και το οποίο διαχειρίζεται η ίδια.
 
«Είπα στον Μπαπέ ότι κάτω από το 30% δεν θα δούλευα, ότι θα έφευγα και θα πήγαινα στις Μαλδίβες. Στην αρχή του πρότεινα 50/50, αλλά διαπραγματευτήκαμε και συμφωνήσαμε στο 30%», είπε η μητέρα του παίκτη, εξηγώντας ότι δεν νιώθει «ντροπή» που ήταν αδιάλλακτη με τη μακρά διαδικασία ανανέωσης του συμβολαίου του Μπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν, το 2022: «Δεν υπάρχει καμία ενοχή, καμία ντροπή. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αν μπορούσαμε, θα είχαμε δεχτεί 10 δισ. ευρώ», τόνισε.

Ο Μπαπέ ανανέωσε για δύο χρόνια με την Παρί Σεν Ζερμέν το 2022, με οψιόν ένα ακόμη χρόνο, το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε, οπότε μπορεί πλέον να υπογράψει σε άλλη ομάδα από την 1η Ιανουαρίου. 

Ο επιθετικός κερδίζει ετησίως 72 εκατομμύρια ευρώ (μεικτά), αξία στην οποίο πρέπει να προστεθεί το μπόνους υπογραφής 180 εκατομμυρίων. Ωστόσο, καθώς δεν ενεργοποίησε την οψιόν ο Μπαπέ συμφώνησε να μειώσει αυτό το μπόνους κατά 100 εκατομμύρια ευρώ. ευρώ.

Α. Βαζογιάννης