Το τι κάνεις σ΄αυτόν τον κόσμο δεν έχει καμία σημασία. Το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις τους άλλους να πιστέψουν ότι έχεις κάνει. Arthur Conan Doyle, 1859-1930, Άγγλος συγγραφέας

Τιτάν: Εισαγωγή σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ της θυγατρικής Titan America

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε εισαγωγή σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ της θυγατρικής εταιρείας Titan America ανακοίνωσε η Titan Cement International SA. Η εταιρεία σχεδιάζει να αντλήσει κεφάλαια που θα διευκολύνουν τη χρηματοδότηση της μελλοντικής ανάπτυξης και των επενδυτικών ευκαιριών του Ομίλου Τιτάν και της Titan America. 

Η Titan America, με πωλήσεις 1,6 δισ. δολ., είναι μια πλήρως καθετοποιημένη εταιρία, που δραστηριοποιείται στις αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομικές περιοχές της Ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, με παρουσία και ηγετική θέση στις αγορές της Φλόριντα, τις Μέσο-Ατλαντικές πολιτείες και στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης/New Jersey. 

Η εισαγωγή εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα συνοδεύεται από δημόσια προσφορά μειοψηφικού ποσοστού, αναλόγου με το σύνηθες ποσοστό διάθεσης μετοχών σε δημόσιες προφορές εισαγωγής σε χρηματιστήριο στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικασία δεν θα επιφέρει φορολογική επιβάρυνση στον Όμιλο Τιτάν και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.