Οι τύχες των ανθρώπων βρίσκονται επάνω σε ένα τροχό που καθώς γυρίζει φέρνει την ευημερία σε διαφορετικό άνθρωπο κάθε φορά. Ηρόδοτος, 480-420 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστοριογράφος

Τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος

2 Μαΐου, 2024

«Τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων για εργατικά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Εργάτη έξω από το ΕΚΘ.
«Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων σε μία αξιοπρεπή διαβίωση για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της αγοραστικής δύναμης στη σημερινή περίοδο», είπε ο κ. Φάμελλος και συνέχισε:
«Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι ακόμα πιο ισχυρά, εφόσον απειλούνται εργασιακά δικαιώματα. Απαιτούνται συλλογικές συμβάσεις, η υπεράσπιση των ωραρίου εργασίας, γιατί μιλάμε για ένα σχέδιο της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει εξαήμερη εργασία, δεκάωρα και δωδεκαώρα απασχόλησης, υπερωρίες χωρίς αμοιβή και εξάντληση των εργαζομένων, με κίνδυνο και της υγείας και εργατικών ατυχημάτων. Καλή πρωτομαγιά, καλούς αγώνες».

φωτ.αρχείου

φωτ.αρχείου