Όπως στους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους δεν υπάρχει χώρος για κάρα ή για περιπλανώμενους πεζούς, έτσι και η σύγχρονη κοινωνία δεν έχει θέση για ζωές και μεθόδους που είναι πολύ εκκεντρικές. A.C. Grayling, Σύγχρονος Βρετανός φιλόσοφος

«Time»: Πέντε αθλητές στη λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2024

18 Απριλίου, 2024

Πέντε αθλητές συμπεριλήφθηκαν στη λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2024. 
 Στην κατάταξη που παρουσίασε το περιοδικό «Time», περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων-ονόματα όπως ο Μαξ Φερστάπεν, ο Πάτρικ Μαχόμς  και η Τζένι Ερμόσο. 

 Η δημοσιευμένη λίστα χωρίστηκε σε 6 κατηγορίες: καλλιτέχνες, καινοτόμοι, τιτάνες, ηγέτες, «εικονίδια» και πρωτοπόροι, αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής  marketing registrado.

 Ο Φερστάπεν (F.1/ αυτοκίνητο), ο Μαχόμς (NFL/ αμερικάνικο ποδόσφαιρο) και η Άτζα Γουίλσον (WNBA/ μπάσκετ), διαφημίστηκαν ως «τιτάνες». 

 Η παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Ισπανία και εμπλεκόμενη στην υπόθεση του μη συναινετικού φιλιού από τον Λουίς Ρουμπιάλες, πρώην πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας, Τζένι Ερμόσο δεν έμεινε σιωπηλή και ζήτησε την τιμωρία, κατατάσσοντας στα «εικονίδια».

 Ο αρχηγός του ράγκμπι της Νότιας Αφρικής Σίγια Κολίσι θεωρήθηκε ένας από τους «πρωτοπόρους». Ο αθλητής έγινε εθνικό είδωλο αφού οδήγησε την ομάδα να κατακτήσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα, το 2019 και το 2023. Επιπλέον, το Κολίσι κέρδισε επίσης εξέχουσα θέση αφού ίδρυσε ένα ίδρυμα το 2020 για να βοηθήσει στη μάχη κατά της Covid-19.
 

 Α. Βαζογιάννης