Το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών - Vilfredo Pareto

Την επέκταση της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Την επέκταση της συνεργασίας τους για τα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσαν σήμερα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στοχεύοντας στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και, κυρίως, στην ασφάλεια των επιβατών, των επισκεπτών, των εργαζόμενων και των πολιτών των 9 όμορων δήμων της περιοχής των Μεσογείων.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκαν δράσεις σε τρεις κύριους άξονες:

– Ο πρώτος άξονας εστιάζει στην ασφάλεια των επιβατών/επισκεπτών στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου.

– Ο δεύτερος άξονας εστιάζει στην ασφάλεια των επιβατών κατά τη μετακίνησή τους στη χώρα. Ειδικότερα, θα επεκταθεί η εκστρατεία “Enjoy visiting Greece – Stay safe on the road” που πραγματοποιείται από το 2013 σε περισσότερα σημεία του αεροδρομίου με προσαρμοσμένα μηνύματα ανάλογα με τους χώρους προβολής.

-Ο τρίτος άξονας εστιάζει στην ασφάλεια των πολιτών των 9 όμορων δήμων μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών της περιοχής των Μεσογείων σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο.

Εκ μέρους του ΔΑΑ, η  Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια επικοινωνίας  & Marketing, δήλωσε «από την 7η Ιουνίου άρχισε να λειτουργεί το έργο για την οδική κυκλοφορία στις προσβάσεις των αναχωρήσεων και των αφίξεων του αεροδρομίου μας, με στόχο την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος και τη βελτίωση της εμπειρίας της αποβίβασης και της παραλαβής των ταξιδιωτών. Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα του πρώτου 5μηνου λειτουργίας του έργου σε όλα τα επίπεδα – ταξιδιωτικής εμπειρίας, εικόνας, προσβασιμότητας, λειτουργικότητας και οδηγικής συμπεριφοράς – αποτελούν  ισχυρό κίνητρο για τη συνέχιση και την επέκταση της πολυετούς συνεργασίας μας με τον εξαιρετικό και εξειδικευμένο συνεργάτη μας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ειδικότερα ως προς το ζήτημα της οδηγικής συμπεριφοράς. Κάνουμε σήμερα ένα ακόμα σημαντικό βήμα, συν-διαμορφώνοντας, ενισχύοντας και υποστηρίζοντας ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας για τους μαθητές των σχολείων των όμορων δήμων του αεροδρομίου. Στόχος μας η διαμόρφωση υπεύθυνων αυριανών οδηγών και προορισμός μας η ασφάλεια στους δρόμους της πόλης και της χώρας μας».

Από πλευράς του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η πρόεδρος Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά επεσήμανε: «Η ανακοίνωση της συνεργασίας μας έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιδόσεις των χωρών για την Οδική Ασφάλεια για το 2022 (μετά την περίοδο του κορονοϊού), που φέρνουν την Ελλάδα να βρίσκεται στην 4η χειρότερη θέση στην Ευρώπη (από την 9η που ήταν μέχρι πρότινος) σχετικά με τους θανάτους και τους σοβαρούς τραυματισμούς. Το γεγονός αυτό μας θλίβει αλλά και μας παρακινεί να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στο όραμά μας για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα. Με πίστη στο όραμά μας και αφοσίωση στο στόχο να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να κινητοποιήσουμε την Πολιτεία σε δράσεις πρόληψης συνεχίζουμε δυναμικά και με την υποστήριξη και στενή συνεργασία του ΔΑΑ ανακοινώνουμε δράσεις που προάγουν την ασφάλεια και τον πολιτισμό στους δρόμους μας. Προορισμός μας η Οδική Ασφάλεια».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την ανακοίνωση του προγράμματος ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Ανδρέας Μαρίνος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη δυνατότητα να ενημερωθούν τα παιδιά μας/μαθητές των σχολείων της περιοχής μας και μέσα από τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» γνωρίζοντας την αξία της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα το οποίο αφορά στα τροχαία δυστυχήματα. Οι νέοι είναι η πλέον ευάλωτη ηλιακά ομάδα και συχνά εμφανίζουν ριψοκίνδυνες συμπεριφορές με συνέπειες και την εμπλοκή τους σε τροχαία συμβάντα. Η γνώση έχει σίγουρα καταλυτικό ρόλο στην πρόληψη των τροχαίων και στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας οδικής ασφάλειας, που θα προστατεύει τη ζωή τους και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός οδηγικού προφίλ που θα συνεισφέρει στην ασφάλεια και στον πολιτισμό στους δρόμους μας».

Οι προσκεκλημένοι, αλλά και μαθητές Λυκείου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επίδειξη του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής «Καν’το Σωστά» και των προσομοιωτών του Ινστιτούτου, που θα υλοποιηθεί στα σχολεία Δ/θμιας εκπαίδευσης της περιοχής των Μεσογείων.