Όλες οι αλήθειες είναι κατανοητές από τη στιγμή που ανακαλυφθούν. Το θέμα είναι να ανακαλυφθούν. Gallileo Galilei, 1564-1642, Ιταλός επιστήμονας

Θεματικά δρώμενα τονώνουν τον τουρισμό στο κέντρο της Αθήνας – Αναβίωσε η πλακιώτικη αποκριά

19 Μαρτίου, 2024

Στην καθιέρωσης της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό για σύντομες αποδράσεις στοχεύουν θεματικές δράσεις που διοργανώνουν επαγγελματικοί φορείς. Μια τέτοια δράση ήταν η αναβίωση της πλακιώτικης αποκριάς στο ιστορικό κέντρο της πόλης – Σύνταγμα, Πλάκα, Μοναστηράκι.
Η μεγάλη εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών πραγματοποιηθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ και αποτέλεσε εξαιρετική αφορμή για τα καταστήματα λιανικής και εστίασης, στην πιο γραφική συνοικία των Αθηνών, στην Πλάκα, με την Ανδριανού, Πανδρόσου και Ηφαίστου να υποδέχονται πλήθος επισκεπτών και να πλημμυρίζουν ζωή χάρη στο υπαίρθριο αποκριάτικο πάρτι.

Από την πλευρά του ο προέδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε ότι «αυτή η υπαίθρια γιορτή ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους Αθηναίους να χαρούμε και να δούμε την πόλη μας με άλλη διάθεση. Οι δρόμοι που έλαβε δράση το καρναβάλι μας έρχονται να στηρίξουν το “ Agora Athens”. Μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην στήριξη των επιχειρήσεων όλο το χρόνο και στοχεύει στην τόνωση των επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου». Στο χαιρετισμό του και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση της φετινής αποκριάς στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας τόνισε την ανάγκη ύπαρξης τέτοιων δράσεων για την πόλη. 
κχα