Μετά το Άουσβιτς ξέρουμε για τι είναι ικανός ο άνθρωπος. Μετά τη Χιροσίμα ξέρουμε τι διακυβεύεται - Βίκτωρ Φρανκλ

«The Upfront Initiative»-Ναταλία Γερμανού: “Φοβισμένο μέσο η τηλεόραση-Όταν δεν πας με το ρεύμα, υπάρχει και ένα τίμημα”

Μέσο μαζικό μεν, φοβισμένο δε, χαρακτήρισε την τηλεόραση η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού, όσον αφορά τη συμπερίληψη, στο πλαίσιο του συνεδρίου της πρωτοβουλίας «The Upfront Initiative» που υποστηρίζει και προωθεί την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, στις 14 Μαρτίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

«Με άλλοθι ότι απευθυνόμαστε στην παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, πρέπει να προσέχουμε τί παρουσιάζουμε, οπότε δεν είναι όσο συμπεριληπτική θα έπρεπε», είπε η παρουσιάστρια της τηλεόρασης του Alpha. 

 

Σε ερώτηση του Διευθυντή Σύνταξης της Lifo, Αλέξανδρου Διακοσάββα, σχετικά με το τί ισχύει τελικά στον χώρο του infotainment, η κα Γερμανού απάντησε ότι στην ψυχαγωγία δόθηκε μεγάλος αγώνας ώστε να «πατηθούν τα στερεότυπα κάτω σαν τις κατσαρίδες, να ανοίξει ο δρόμος για μια πιο φωτεινή τηλεόραση», παραδεχόμενη, πάντως, ότι στη δική της εκπομπή δεν συνάντησε δυσκολίες. Μάλιστα, σημείωσε ότι η ομάδα της εκπομπής της κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, αν και για παράδειγμα ο αρχισυντάκτης είναι ένας παραδοσιακός οικογενειάρχης που έχει μεγαλώσει με τελείως διαφορετικό τρόπο από την ίδια. 

 

«Όταν πάρεις την απόφαση να κάνεις την τηλεόραση που αξίζει στους τηλεθεατές και σε εσένα, υπάρχει και ένα τίμημα. Ή θα πας με το ρεύμα με θέματα που είναι αρεστά σε όλους ή θα κάνεις το κάτι παραπάνω», εκμυστηρεύτηκε η στιχουργός και παρουσιάστρια. 

 

Σχετικά με τις σφοδρές επιθέσεις που έχει δεχθεί για την προσωπική της ζωή, απάντησε ότι είναι σκληρό όταν το αντιμετωπίζεις για πρώτη φορά, ενώ αναφέρθηκε στα κακεντρεχή σχόλια εις βάρος της στα social media όταν π.χ. κάλεσε στην εκπομπή της τον Ιάσονα Αποστολόπουλο. «Δεν μπορούσαν να πουν ότι ήταν μια κακή συνέντευξη, γι’αυτό είπαν ότι είμαι πατσαβούρα, γριά, με αποκάλεσαν ντροπή του πατέρα μου. Θα με χειροκροτούσε ο πατέρας μου, αν ζούσε. Εκείνοι δεν τον ήξεραν τον Φρέντι», σχολίασε η παρουσιάστρια και συνέχισε: «Μετά συνήθισα. Κατάλαβα πως ό,τι κι αν κάνω θα χρησιμοποιείται πάντα η γυναικεία μου υπόσταση, η ηλικία και το φύλο μου».

 

Τέλος, σε σχέση με την ομοφοβική επίθεση κατά τρανς ατόμων στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες μέρες, μίλησε για θλιβερά γεγονότα που τη σόκαραν, βλέποντας αυτό το πλήθος από ανήλικα παιδιά, ενώ σχετικά με τις διακρίσεις κατά των γυναικών στον εργασιακό χώρο, είπε ότι το φαινόμενο είναι λυπηρό και πως μέσα από τη δουλειά του μπορεί κάποιος να αποδείξει τελικά ότι αξίζει τα ίδια ή και περισσότερα με οποιονδήποτε άλλο. 

Το συνέδριο «The Upfront Initiative» διοργανώνεται από τη LiFO και την Tsomokos Communications.

 

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

Πηγή: ΤΣΟΜΩΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΕ