Όταν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δε σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών. Paulo Freire, 1924-1997, Βραζιλιάνος παιδαγωγός

Θα καθυστερήσει η έναρξη της 2ης φάσης της άσκησης «Μίνωας 2024» λόγω της φωτιάς στη Σούδα

23 Απριλίου, 2024

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή του Κόμβου Ναυστάθμου στα Χανιά αποδίδουν, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Χανίων, Γιώργος Τσαπάκος.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από Χανιά και Βρύσσες Αποκορώνου, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες που συμμετέχουν στις προσπάθειες οριοθέτησης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπάκο, λόγω της φωτιάς θα καθυστερήσει η έναρξη της 2η φάσης της άσκησης ΜΙΝΩΑΣ που θα ξεκινούσε σήμερα το πρωί σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Εν τω μεταξύ, φορείς, σχολικές μονάδες και υπηρεσίες που πρόκειται να συμμετάσχουν σε όλα τα σενάρια της άσκησης ΜΙΝΩΑΣ βρίσκονται εν αναμονή σχετικών εντολών, αλλά, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.