Όταν ο γείτονας χάνει τη δουλειά του, βρισκόμαστε σε οικονομική ύφεση. Όταν τη χάνω εγώ, βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση. Harry Truman, 19884-1972, Αμερικανός πρόεδρος.

Θ. Κοντογεώργης: Καλή και γόνιμη η συνεργασία της κυβέρνησης με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους δήμους της περιοχής

Τη βούληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για κοινή στόχευση και συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του από τα Ιωάννινα, σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

 

Ο κ. Κοντογεώργης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους δημάρχους του Νομού Ιωαννίνων στο γραφείο του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, Σεραφείμ Λιάπη, υπογράμμισε:

 

«Κυβέρνηση, Περιφέρεια, 1ου Βαθμού Αυτοδιοίκηση -Δήμοι, πρέπει να είμαστε, “ένα χέρι”, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα, ειδικά στην περιοχή σας, που έχει πολλές ιδιαιτερότητες και ζητούμενο είναι η ισόρροπη ανάπτυξη».

 

Σημείωσε πως είχε την ευκαιρία στις περιοχές τις οποίες επισκέφτηκε, όπως την Κόνιτσα και το Μέτσοβο, να διαπιστώσει πως η Ήπειρος είναι ένας τόπος με πολλές δυνατότητες, σημαντική προοπτική ανάπτυξης και τόνισε ότι σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση μπορεί να δοθεί ώθηση στην κάθε περιοχή μέσα από τις υποδομές, την ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, τον θεματικό τουρισμό, παρεμβάσεις, δράσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα διάφορα ζητήματα, όπως το δημογραφικό και η απομόνωση.