Κανείς δεν μπορεί να κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια με ειλικρίνεια - 
William Jennings Bryan

Τέσσερα χρόνια αποκλεισμό ζήτησαν αθλητικοί εισαγγελείς για Πογκμπά

7 Δεκεμβρίου, 2023

Οι αθλητικoί εισαγγελείς της Ιταλίας ζήτησαν 4ετή αποκλεισμό για τον μέσο της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, για κατηγορίες για ντόπινγκ, ανέφερε σήμερα (7/12) η αθλητική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» και άλλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Ουντινέζε και Γιουβέντους (20/8) την πρώτη  αγωνιστική του πρωταθλήματος της Serie A 2023-24, όπου ανίχνευσε τεστοστερόνη, μια ορμόνη που αυξάνει την αντοχή των αθλητών.

Το θετικό τεστ επιβεβαιώθηκε  σε νέα ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στο Ολυμπιακό εργαστήριο Acqua Acetosa επιβεβαίωσε τη θετικότητα του Πολ Πογκμπά στην τεστοστερόνη, η οποία προέκυψε ήδη την 11η Σεπτεμβρίου. 

Ένα φάρμακο που αγοράστηκε-ως συμπλήρωμα διατροφής- στις ΗΠΑ, μετά από σύσταση φίλου του γιατρού, άσχετου με τη Γιουβέντους, φαίνεται -σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport»-, να βρίσκεται πίσω από το την αιτία θετικής τεστοστερόνης του Πολ Πογκμπά, που ανιχνεύθηκε μετά από εξετάσεις που έγιναν στα ούρα του Γάλλου στο τέλος του αγώνα Ουντινέζε-Γιουβέντους στις 20 Αυγούστου.
 

Α. Βαζογιάννης