Περιπέτεια είναι μια άβολη κατάσταση που την αντιμετωπίζουμε σωστά. Άβολη κατάσταση είναι μια περιπέτεια που την αντιμετωπίζουμε λάθος. - G.K. Chesterton, 1874-1936, Άγγλος συγγραφέας

Τελεσίγραφο σε Τσάβι, έτοιμος ο Ράφα Μάρκες σε περίπτωση ήττας στη Νάπολη

12 Φεβρουαρίου, 2024

 Μπορεί ο Τσάβι να έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από τον πάγκο της  Μπαρτσελόνα στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, όμως αυτό-σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «As»- μπορεί να συμβεί νωρίτερα. 
 Η κατάσταση στη Μπαρτσελόνα είναι οριακή μετά-και- τη χθεσινή (11/2) ισοπαλία (3-3) με τη  Γρανάδα. Το σίγουρο είναι ότι ό,τι και να γίνει το Σάββατο στο Βίγκο, ο Τσάβι θα συνεχίσει.  
 Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αναμέτρηση του Champions League με τη Νάπολι σε μια εβδομάδα (21/2). 

 «Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το βραχυπρόθεσμο μέλλον του Τσάβι. Μια ήττα θα μπορούσε να επισπεύσει την άμεση αποχώρηση του νυν προπονητή, με τον Ράφα Μάρκες ως πιθανό υποψήφιο για να καταλάβει τον πάγκο από τώρα έως το υπόλοιπο της σεζόν», αναφέρει η εφημερίδα.

 Ενώ η εμπιστοσύνη του πρόεδρου της Μπαρστελόνα Ζοάν Λαπόρτα  φαίνεται να εξαντλείται και ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής, Νέκο, να πάρει ήδη αποστάσεις, ο Τσάβι είναι ο πρώτος που φέρεται να έχει ξακαθαρίσει ότι αν δεν περάσει η Μπαρτσελόνα  στο Champions League, δεν θα συνεχίσει. Ίσως όμως η Μπαρτσελόνα τον προλάβει στο ενδεχόμενο ήττας στο «Σαν Πάολο» μη αφήνοντάς του χρόνο για τη ρεβάνς.
 

 Α. Βαζογιάννης