Στις ομαδικές προσπάθειες υπάρχει μια απερίσκεπτη τάση για συναίνεση και συλλογική παρανόηση σοβαρών θεμάτων, μέσα σε ένα κλίμα εύθυμης συντροφικότητας. Gustave Le Bon, 1841-1931, Γάλλος ανθρωπολόγος

Τα φώτα στο… γεμάτο αστέρες Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών– Γυναικών

1 Μαρτίου, 2024

Τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος θα παρελάσουν στο κλειστό της Αργυρούπολης, όπου αναμένεται να δώσουν λάμψη… αστέρων και να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών – Γυναικών θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο (2-3 Μαρτίου) στο Α’ Δημοτικό Γυμναστήριο της περιοχής, με τις υποσχέσεις για σπουδαίο θέαμα να είναι μεγάλες. 

Στο σπουδαίο γεγονός θα αγωνιστούν όλοι οι top αθλητές, ενώ συνολικά οι συμμετοχές είναι 470! Στόχος των αθλητών που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι να διεκδικήσουν τους πρώτους τίτλους της χρονιάς και φυσικά να μπουν στις προεθνικές ομάδες για αυτό και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι στο Παρίσι.

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης που έχει εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση, οι θριαμβευτές του πρόσφατου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Μαρία Πρεβολαράκη και Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, καθώς και οι νεότεροι αθλητές με ανεπανάληπτες επιτυχίες όπως οι Αρίωνας Κολιτσόπουλος, Αζαμάτ Χοσόνοβ, η Νικολέττα Μπάρμπα, ο Αχιλλέας Χρυσίδης και ο Βασίλης Παπαγεωργίου, που έφεραν πρόσφατα μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις της UWW, καθώς και ο Απόστολος Τσιόβολος που ήρθε 5ος στο U23 είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή για να αγωνιστούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί το στυλ της ελληνορωμαϊκής και την Κυριακή η ελευθέρα και η Γυναικεία Πάλη. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 13:00 και θα καλυφθούν ζωντανά με live streaming από το κανάλι της ΕΛΟΠ στο youtube.