Όπου υπάρχει συγκέντρωση της εξουσίας σε λίγα χέρια, εκεί κατά κανόνα αποκτούν τον έλεγχο άνθρωποι με νοοτροπία γκάνγκστερ - Λόρδος Άκτον

ΣΥΡΙΖΑ: Τα τραγικά γεγονότα απασχολούν την κυβέρνηση απλώς επειδή τσαλακώνουν το αφήγημά της για Νόμο, Τάξη και Ασφάλεια

«Φαίνεται πως για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, τραγικά γεγονότα, όπως η τελευταία γυναικοκτονία που συγκλονίζει το πανελλήνιο, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ΕΛΑΣ, την απασχολούν απλώς επειδή τσαλακώνουν το αφήγημά της για Νόμο, Τάξη και Ασφάλεια», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με ανακοίνωση του.

Υποστηρίζει ότι «αυτό επιβεβαιώνεται από τον κυνικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα στελέχη της μία τραγωδία».

Ειδικότερα αναφέρει ότι «ο γνωστός μηδενιστής υπουργός της, που είχε κάνει και την περίφημη δήλωση πως κανείς δεν ασχολείται με τα Τέμπη, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να “σώσει” την κατάσταση. Με σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, απεφάνθη ότι δεν είναι σωστό “να παίρνουμε ένα περιστατικό και να το κάνουμε σημαία”». «Έτσι απλά», σχολιάζει. Προσθέτει ότι «το μέτωπο των αρίστων του πολιτικού αμοραλισμού ενισχύθηκε και από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και στενό φίλο του πρωθυπουργού, Πέτρο Μαντούβαλο, με δηλώσεις στον ίδιο σταθμό, που προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη της δολοφονημένης γυναίκας». «Μοναδική αγωνία του κ. Μαντούβαλου ήταν το πώς θα διασωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του από τις πολιτικές ευθύνες αναφορικά με τη στάση της Αστυνομίας στο συγκεκριμένο συμβάν. Ο κ. Μαντούβαλος αγχώθηκε για τα… βάσανα που τραβάει ο πρωθυπουργός, αλλά και για τη σταθερότητα της κυβέρνησης», αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει ότι «στα όσα αδιανόητα ακούστηκαν ήρθε να προστεθεί η αναφορά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, ο οποίος μιλώντας στο OPEN, μας κάλεσε να φανταστούμε τι θα γινόταν εάν είχε πυροβολήσει τον δράστη ο αστυνομικός, καθώς η αντιπολίτευση θα μιλούσε για “ακραία αστυνομική βία”».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «είναι βέβαιο ότι ο κατάλογος ανάλογων κυβερνητικών παρεμβάσεων θα μεγαλώσει, όπως και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία θα υπομένει διαρκώς τα ακατάσχετα και καταφανή ψέματα, την έλλειψη ενσυναίσθησης, τον πολιτικό ωχαδερφισμό και την επικοινωνιακή “μαγκιά”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «συστήνει» στον κ. Μητσοτάκη «να μαζέψει τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματός του, επιδεικνύοντας μια ελάχιστη ένδειξη σεβασμού απέναντι στη δολοφονημένη 28χρονη γυναίκα, τους συγγενείς της και μια συγκλονισμένη κοινωνία».