Αν κάποιος μάθει καλά Ελληνικά, μπορεί να βρει σχεδόν ολόκληρη την ποίηση στον Όμηρο. Ezra Pound, 1885-1972, Αμερικανός ποιητής

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-H Tατιάνα Σμιθ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Νιώθω υπερήφανη που κατάφερα να κατακτήσω για δεύτερη φορά το χρυσό μετάλλιο»

30 Ιουλίου, 2024

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ

Η Τατιάνα Σμιθ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο και μετά το Τόκιο κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για ακόμη μία φορά. Η σπουδαία αθλήτρια από την Νότια Αφρική με το μετάλλιο στα χέρια και το χαμόγελο… μόνιμα κολλημένο στο πρόσωπό της μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον τελικό, την μεγάλη της επιτυχία και τα συναισθήματά της.

Η συνέντευξη της Τατιάνα Σμιθ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΕΡ: Συγχαρητήρια, είσαι και πάλι χρυσή Ολυμπιονίκης. Πως είδες τον τελικό;

«Τα 100μ. πρόσθιο είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα όπου η κάθε μία μπορεί να κερδίσει. Ολες έχουν πιθανότητες. Η Κινέζα αθλήτρια ήταν πολύ γρήγορη. Το χρυσό κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας».

ΕΡ: Στο βάθρο σε είδαμε να κλαις από χαρά. Τα συναισθήματα φαντάζομαι δεν περιγράφονται…

«Είναι πραγματικά συγκινητικό, Ελπίζω μόνο να μην κλάψω και τώρα! Είναι αφιερωμένο στην κοινότητά μου, στους συνεργάτες μου, Γι αυτό φοράω κι αυτήν την μπλούζα κι έχω γράψει όλα τα ονόματα όσων με βοήθησαν».

ΕΡ: Υπήρχε μεγαλύτερη πίεση, δεδομένου πως ήσυν Ολυμπιονίκης στο Τόκιο;

«Σίγουρα η πίεση ήταν μεγάλη και οι απαιτήσεις ακόμη μεγαλύτερες. Αλλά οι συνεργάτες μου, κατάφεραν να με κρατήσουν συγκεντρωμένη και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθώ να χαμογελώ, κάθε ημέρα. Νιώθω υπερήφανη που κατάφερα να κατακτήσω για δεύτερη φορά το χρυσό μετάλλιο». 

ΕΡ: Πως ένιωσες όταν άκουσες τον εθνικό ύμνο;

«Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Οταν ανεβαίνεις στο βάθρο κι ακούς τον εθνικό ύμνο, οι αναμνήσεις που σου έρχονται είναι πάρα πολλές. Τα συναισθήματα είναι τρομερά. Βλέπεις όλη σου την προσπάθεια και νιώθεις χαρά που έκανες την χώρα σου υπερήφανη».