Είναι αδύνατο για έναν άνθρωπο να μάθει αυτά που νομίζει ότι ήδη ξέρει. Επίκτητος, 50 μ.Χ.-120 μ.Χ, Στωικός φιλόσοφος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ξεχωριστή τιμή να είσαι Λαμπαδηδρόμος»

28 Απριλίου, 2024

Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη, είναι μία από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών στο καλλιτεχνικό πατινάζ κι έχει γράψει την δική της Ιστορία, στον παγκόσμιο αθλητισμό. Η ελληνικής καταγωγής Γαλλίδα Ολυμπιονίκης το 2022, μετρά πάμπολλες διακρίσεις σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. 

    Η Παπαδάκη βρέθηκε στο Καλλιμάρμαρο, καθώς ήταν η δεύτερη Λαμπαδηδρόμος στο στάδιο για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους Γάλλους διοργανωτές και με την ευκαιρία, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την τιμή που της έγινε να συμμετάσχει στην Λαμπαδηδρομία. 

    Εμφανώς χαρούμενη και συγκινημένη, η Παπαδάκη ευχήθηκε στους αθλητές να απολαύσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε ότι ήταν μία από τις σημαντικότερες ημέρες της ζωής της 

    Η συνέντευξη της Γκαμπριέλα Παπαδάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Νίκο Λάκατα, έχει ως εξής:

    ΕΡ: Γκαμπριέλα Παπαδάκη, καλωσήλθες στην Ελλάδα. Είσαι μέρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Πώς αισθάνεσαι;

    «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι εδώ κι ευχαριστώ πολύ την Coca Cola που με επέλεξε. Είναι ιδιαίτερη στιγμή για εμένα, γιατί είμαι Γαλλίδα, αλλά κατάγομαι από την Ελλάδα και χαίρομαι πολύ που βρέθηκα στο στάδιο και ήμουν μέρος της Λαμπαδηδρομίας». 

    ΕΡ: Πόσο ξεχωριστή ήταν για εσένα η παρουσία σου στο Καλλιμάρμαρο και η εμπειρία που έζησες;

    «Είναι πολύ σημαντική ημέρα για εμένα. Είναι μία απίθανη εμπειρία. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη που βρέθηκα στο Καλλιμάρμαρο και συμμετείχα στην Λαμπαδηδρομία ανάμεσα στην Γαλλία και στην Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε ένα τετοιο στάδιο, να τρέχεις με την Φλόγα, παρουσία όλου αυτού του κόσμου». 

    ΕΡ: Εχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πώς το βιώνεις εσύ;

    «Νομίζω θα είναι μία μοναδική εμπειρία για όλους. Το Παρίσι είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα είναι ένα μεγάλο κέρδος για την χώρα. Ελπίζω η διοργάνωση να είναι από τις καλύτερες που έχουν διεξαχθεί και να την ευχαριστηθούμε όλοι». 

    ΕΡ: Είσαι μία σπουδαία αθλήτρια και γνωρίζεις το άγχος πριν τις μεγάλες διοργανώσεις. Ποιό μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους αθλητές που ετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

    «Ξέρω πολύ καλά αυτό το συναίσθημα που έχουν οι αθλητές πριν τους αγώνες. Το άγχος, η προετοιμασία, η ανυπομονησία να έλθει η διοργάνωση. Είναι μία μοναδική στιγμή και το μόνο που θα ήθελα να τους πω είναι να απολαύσουν τους Αγώνες».