Ολόκληρη η ιστορία του κόσμου μπορεί να συνοψισθεί στο γεγονός ότι όταν ένα έθνος είναι δυνατό, δεν είναι δίκαιο και όταν θέλει να είναι δίκαιο δεν είναι πια δυνατό - Ουίνστον Τσώρτσιλ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Τόμας Μπάχ: «Η Αφή της Φλόγας άγγιξε τις καρδιές μας»

18 Απριλίου, 2024

    Αισιόδοξος ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι θα είναι μοναδικοί, είναι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Τόμας Μπαχ παρακολούθησε την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ο Τόμας Μπαχ αναφέρθηκε με ενθουσιασμό για την Τελετή της Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων και τα πολλαπλά μηνύματα που εστάλησαν σε όλον τον κόσμο. 

    Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ ξεκαθάρισε ότι αναμένει να παρακολουθήσουμε μοναδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με κορυφαίο μήνυμα την ενότητα της ανθρωπότητας. 

    Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

ΕΡ: Κ. Μπαχ, παρακολουθήσατε για ακόμη μία φορά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

    «Είναι πραγματικά μία ημέρα με πολύ έντονα συναισθήματα. Οι Αγώνες άρχισαν πριν από 2.800 χρόνια και παρακολουθήσαμε μία εντυπωσιακή τελετή, που άγγιξε την καρδιά μας. Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ένα σύμβολο ελπίδας για όλον τον κόσμο». 

    ΕΡ: Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες άρχισε. Πως εξελίσσονται οι προετοιμασίες;

    «Οι προετοιμασίες για το Παρίσι, πηγαίνουν πολύ καλά. Η συνεργασία με τους διοργανωτές και τον φίλο μου, υπεύθυνο της οργανωτικής επιτροπής Τόνι Εστανγκέ, έχουν τέλειο αποτέλεσμα. Κάνουν πραγματικά τέλεια δουλειά και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα παρακολουθήσουμε μοναδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε λίγους μήνες». 

    ΕΡ: Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αθλητές που ετοιμάζονται γι αυτήν την γιορτή, καθώς και στον κόσμο που ανυπομονεί;

    «Στους αθλητές θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι θα νιώσουν ευπρόσδεκτοι, καθώς οι Γάλλοι είναι παθιασμένοι για τον αθλητισμό. Θα αγκαλιάσουν τις προσπάθειές τους και θα περιμένουν να λάμψουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα στείλουμε ένα πολύ δυνατό μήνυμα για την ενότητα της ανθρωπότητας σε όλον τον κόσμο».

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ