Όπως το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς. Πλούταρχος, 47-120 μ.Χ.  Αρχαίος Έλληνας ιστορικός

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Στέφανος Ντούσκος: «Είναι κάτι που δεν είχα φανταστεί ούτε στα όνειρά μου»

17 Απριλίου, 2024

Ο Στέφανος Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024. Ενας τίτλος τιμής που ελάχιστοι αθλητές είχαν την τιμή να το ζήσουν. 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την τιμή που του έγινε. Τόνισε ότι όσα έχει ζήσει από το 2021 είναι κάτι που δεν το είχε σκεφτεί ούτε στα όνειρά του και αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Στέφανος Ντούσκος δεν έκρυψε τους στόχους του για το Παρίσι 2024 και θέλει ακόμα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέφανου Ντούσκου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ  

ΕΡ: Στέφανε ήταν μία ιδιαίτερη μέρα για σένα. Είσαι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. Πως αισθάνεσαι γι αυτή την μεγάλη τιμή;

«Σίγουρα είναι τεράστια τιμή. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. Ηταν κάτι ξεχωριστό αυτό που έζησα. Ηταν κάτι μοναδικό, να διασχίζεις όλο αυτό το στάδιο, με τόσο κόσμο. Εκεί που γεννήθηκε το πρώτο φως του Ολυμπισμού. Είναι κάτι μοναδικό και ξεχωριστό και το καταλαβαίνουν μόνο οι αθλητές, που έχουν ζήσει αυτή την εμπειρία»

ΕΡ: Είναι μία ονειρική τριετή για σένα. Από το 2021 που κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο και δικαιώθηκαν οι κόποι σου, ήρθε η αναγνωρισιμότητα, ο τίτλος τιμής του πρώτου λαμπαδηδρόμου και πλέον ακολουθεί το Παρίσι…

«Είναι κάτι που δεν το είχα φανταστεί, ούτε στα όνειρά μου, να γίνει έτσι. Δόξα τον Θεό που τα πράγματα ήρθαν έτσι όπως έγιναν και ευελπιστώ και στο Παρίσι να μπορέσω να κάνω, ό,τι καλύτερο μπορώ. Να διεκδικήσω ένα μετάλλιο και από εκεί και πέρα θα βάλουμε πλώρη και για το Λος Αντζελες». 

ΕΡ: Νιώθεις έτοιμος για το Παρίσι; Είσαι έτοιμος να υπερασπιστείς τον τίτλο σου;

«Σίγουρα είναι διαφορετικό. Οι χρόνοι έχουν κατέβει πολύ. Οι αθλητές έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Πέρυσι βγήκα τέταρτος για ελάχιστα χιλιοστά. Ευελπιστώ ότι θα είμαι σε καλή κατάσταση και ο καιρός θα μας βοηθήσει. Γιατί στον κυματισμό είμαστε καλύτεροι, επειδή είμαστε καλύτεροι τεχνικά. Πιστεύω να πάει και η προετοιμασία να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα για να διεκδικήσουμε αυτό το μετάλλιο». 

ΕΡ: Πλέον είσαι από τους έμπειρους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τι θα συμβούλευες τα άλλα παιδιά που θέλουν να πετύχουν, όσα έκανες εσύ στο Τόκιο;

«Το μήνυμα που θα ήθελα να τους στείλω είναι να μην τα παρατάνε ποτέ. Ο αθλητισμός μπορεί να μην φέρνει από την αρχή επιτυχίες. Οπως κι εγώ είχα αρκετές αποτυχίες. Ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Πάντα προσπαθούσα, διόρθωνα τα λάθη μου κι έτσι έφτασα στην επιτυχία. Αυτό που έχω να τους πω είναι να μην τα παρατάνε ποτέ και να συνεχίζουν»
  

ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ