Τα δεδομένα δεν παύουν να ισχύουν μόνο και μόνο επειδή δεν λαμβάνονται υπόψη - Άλντουν Χάξλεϋ

Συνελήφθη 13χρονος για διακίνηση υλικού με συνομήλική του-Δύο απόπειρες αυτοκτονίες φέρεται να έκανε η παθούσα

4 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη 13χρονος για διακίνηση προσωπικών φωτογραφιών και βίντεο συνομήλικής του-Δύο απόπειρες αυτοκτονίες φέρεται να έκανε η παθούσα
Δύο απόπειρες αυτοκτονίας φέρεται να έκανε η 13χρονη, η οποία έπεσε θύμα ενός συνομήλικού της που κατηγορείται ότι διακινούσε μέσω του διαδικτύου οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο απεικονιζόταν γυμνή ή ημίγυμνη. Κατά την αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του ανήλικου βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο συνολικά οκτώ αρχεία βίντεο και ένας αρχείο εικόνας, ακατάλληλου περιεχομένου, όπου εμφανίζεται η 13χρονη. 
Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε μετά από καταγγελία από την μητέρα της ανήλικης. Σύμφωνα με την έγκληση που υπέβαλε, άγνωστος δράστης – χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης κατείχε και διακινούσε μέσω διαδικτύου, αρχεία εικόνας και βίντεο που απεικονίζουν γυμνά ή ημίγυμνα μέρη του σώματος της 12χρονης κόρης της.   
Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης προανάκρισης, από την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και ο τόπος διαμονής του ανήλικου κατηγορούμενου. Κατά την επιτόπια έρευνα βρέθηκε το συγκεκριμένο υλικό στο κινητό του τηλέφωνο και συνελήφθη. 
Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις εξής πράξεις, σε βαθμό κακουργήματος: «Χωρίς δικαίωμα κοινολόγηση σε τρίτο πρόσωπο οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας, κατά εξακολούθηση» και «Κατοχή, διάθεση και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων».
Ο 13χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Στ.Τ.