Αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η φύση είναι φίλος τους, σίγουρα δε χρειάζονται εχθρούς. - Kurt Vonnegut, 1922-2007, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Συμφωνία Ντέκο με τον Ονάνα

19 Απριλίου, 2024

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ντέκο, γνωρίζει καλά πως η ομάδα της Βαρκελόνης δεν θα κάνει ακριβές μεταγραφές το επόμενο καλοκαίρι και θα πρέπει να κινηθεί σε στενά πλαίσια. Τα οικονομικά προβλήματα των «μπλαουγκράνα» είναι μεγάλα και είναι σίγουρο πως η διοίκηση θα προχωρήσει σε επιπλέον περικοπές στον προϋπολογισμό της. 

Πάντως ο Πορτογάλος παράγοντας έχει καταλήξει στη λύση που θα καλύψει τη θέση του αμυντικού μέσου στην ομάδα, που αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα, καθώς ο Οριόλ Ρομέου δεν μπόρεσε φέτος ν’ αναπληρώσει την αποχώρηση του Σέρχι Μπουσκέτς για την Ιντερ Μαϊάμι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αθλητικής εφημερίδας της Βαρκελόνης «Sport» ο Ντέκο έχει πρώτο στη λίστα του τον Βέλγο διεθνή μέσο, Αμαντού Ονάνα, της Εβερτον, αλλά δεν μπορεί να καλύψει τα 80 εκατ. ευρώ που ζητά η αγγλική ομάδα για να τον παραχωρήσει. Ετσι πρότεινε στην Εβερτον να επιλέξει από τη λίστα τεσσάρων παικτών ως αντάλλαγμα για να μειώσει το κόστος της μεταγραφής του 22χρονου άσου.

Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος διευθυντής των «μπλαουγκράνα» ήδη έχει προτείνει στην Εβερτον να επιλέξει, έναν ή δύο παίκτες, μεταξύ των Ανσού Φάτι, Κλεμάν Λανγκλέ, Σερτζίνιο Ντεστ και Φερμίν Λόπες, για να πάρει τα δικαιώματα του Ονάνα. Σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη εφημερίδα ο Ντέκο ταξίδεψε στην Αγγλία και συμφώνησε με τον μάνατζερ του Ονάνα για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.