Είναι καταπληκτικός αυτός ο μικρός ελληνικός λαός που εργάζεται και πετυχαίνει παντού, εκτός από την πατρίδα του. Edmond About, 1828-1885, Γάλλος συγγραφέας

Συλλεκτική έκδοση των Giulia και Stelvio είναι αφιερωμένη στην πρώτη νίκη της μάρκας στο Mille Miglia του 1928

15 Μαΐου, 2024

Η νέα έκδοση των κορυφαίων Giulia και Stelvio αποτίνει φόρο τιμής στην πρώτη θέση που κατέκτησε η Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport στον αγώνα Mille Miglia του 1928. Μόλις 275 Giulia και 175 Stelvio θα κατασκευαστούν, εξασφαλίζοντας συλλεκτικό χαρακτήρα στα δύο μοντέλα.

Η αποστολή τους δεν είναι άλλη από τη συνέχιση του σύγχρονου θρύλου που έχουν δημιουργήσει, μέσω της ανεπανάληπτης εμπειρίας που προσφέρουν στον οδηγό. Η τεχνολογία τους είναι κορυφαία σε κάθε τομέα, όπως αποδεικνύει εκτός των άλλων η χρήση ανθρακονημάτων στον κεντρικό άξονα μετάδοσης, το καπό, το πίσω σπόιλερ, την οροφή της Giulia και τα μαρσπιέ. Επιπρόσθετα, εκτεταμένη χρήση αλουμινίου έχει γίνει στον κινητήρα και την ανάρτηση με σκοπό το χαμηλό βάρος και την ιδανική κατανομή του. Το κερασάκι είναι βέβαια οι στάνταρ εξατμίσεις της Akrapovic που φροντίζουν όχι μόνο για την αισθητική αλλά και την ακουστική διαφοροποίηση της συγκεκριμένης έκδοσης.

Στην καμπίνα αυτό που ξεχωρίζει είναι οι κόκκινες τρισδιάστατα εκτυπωμένες ενθέσεις από ανθρακόνημα στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τις πόρτες, καθώς και το κόκκινο logo «Super Sport» στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων. Ακριβώς από κάτω του υπάρχει ο σειριακός αριθμός του κάθε αυτοκινήτου. Να θυμίσουμε ότι η Super Sport ήταν η κορυφαία εκδοχή της 6C 1500 κ.εκ. και με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που απέδιδε 84 ίππους όταν η ισχύς της βασικής μορφής της μονάδας των 1.487 κ. εκ. ήταν 44 ίππους.

Κ.Π.