Εάν δίνεις προσοχή στην κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς. Margaret Thatcher, 1925-2013, Βρετανίδα πρωθυπουργός

Στροφή της Τσέλσι στον Μαρέσκα

27 Μαΐου, 2024

Η Τσέλσι έχει προσεγγίσει επίσημα τη Λέστερ Σίτι για τον Έντσο Μαρέσκα κι ελπίζει να πετύχει συμφωνία, ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Ιταλός να είναι ο επόμενος προπονητής της.

Οι «Μπλε» αναζητούν νέο τεχνικό, αφού ο σύλλογος και ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο συμφώνησαν αμοιβαία να χωρίσουν τους δρόμους τους την περασμένη εβδομάδα, μετά από μια επισκόπηση της απόδοσης της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η διαδικασία εντοπισμού του αντικαταστάτη του Ποτσετίνο διεξήχθη από τους διευθυντές Λόρενς Στιούαρτ και Πολ Γουίνστανλι, το δίδυμο που επέβλεψε την ανασκόπηση της απόδοσης του Αργεντινού προπονητή για την περίοδο 2023-24, η οποία ολοκληρώθηκε με την έκτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ και την ευρωπαϊκή πρόκριση.

Αυτό οδήγησε την Τσέλσι στο να επιλέξει τον Μαρέσκα, ο οποίος εντάχθηκε στη Λέστερ στην αρχή της σεζόν και την βοήθησε στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία την πρώτη χρονιά του ως επικεφαλής, ως κορυφαίο υποψήφιο.

Ο σύλλογος ζήτησε από την Λέστερ την άδεια να μιλήσει μαζί του, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί και οι δύο σύλλογοι να συμφωνήσουν σε ένα ποσό αποζημίωσης καθώς ο Ιταλός έχει συμβόλαιο με τις «Αλεπούδες» ως το 2026.

Όταν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των ομάδων, η προσδοκία είναι ότι οι συζητήσεις με τον 44χρονο Μαρέσκα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και θα αφορούν τουλάχιστον διετές συμβόλαιο.