Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν - Otto von Bismarck

Στους δρόμους της πόλης, με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, επιβάτες του «Viking Venus»

7 Νοεμβρίου, 2023

Μεταφέροντας 888 επιβάτες, κυρίως Αμερικάνους, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 7.30 το πρωί, το κρουαζιερόπλοιο «Viking Venus» προερχόμενο από τον Βόλο και θα σαλπάρει στις δέκα το βράδυ για το Κουσάντασι της Τουρκίας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του «Davelor Ships Services Θεσσαλονίκη», που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο, επισήμανε ότι στο προαναφερόμενο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 821 Αμερικανοί, 25 Βρετανοί, 19 Αυστραλοί, 12 Καναδοί, τέσσερις Νεοζηλανδοί καθώς και τουρίστες από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια.
Κατά την πολύωρη παραμονή τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, η πλειονότητα των επιβατών του προαναφερόμενου κρουαζιερόπλοιου θα περιηγηθούν στην πόλη, συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο ‘Αγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα.
Για τον μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα της ΟΛΘ ΑΕ στην ιστοσελίδα της, αναμένονται άλλα τρία κρουαζερόπλοια και συγκεκριμένα τα Viking Neptune στις 9/11, το Norwegian Dawn στις 22/11 και το Silver Moon στις 25/11. H φετινή χρονιά κρουαζιέρας, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, ρίχνει αυλαία στις 17 Δεκεμβρίου 2023 με την έλευση στο λιμάνι της πόλης του Celestyal Journey,του 69ου κρουαζιερόπλοιου της χρονιάς, η οποία θα κλείσει ενισχυμένη έναντι του 2022 κατά 13%.  
Το 2024, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ΟΛΘ ΑΕ, αναμένεται να καταπλεύσουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης 76 κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα 34 τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πρώτο, το Celebrity Infinity, θα ρίξει άγκυρα στο λιμάνι τη Θεσσαλονίκης στις 3 Φεβρουαρίου 2024 και το τελευταίο, το MSC MUSICA θα φτάσει στις 5/11/2024. Ωστόσο τα δεδομένα ολοένα και αλλάζουν καθώς η κρουαζιέρα αποτελεί ένα δυναμικό προϊόν.

Ελ. Αλ.

φωτ.αρχείου