Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σ' αυτήν. - Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & πολιτικός φιλόσοφος

«Στόχος το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

30 Μαΐου, 2024

    Η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα, Σερίκα Τζάκσον, αναμένεται να είναι μία από τις πρωταγωνίστριες στο αποψινό (30/5) διεθνές μίτινγκ του Οσλο.

    Αναφερόμενη στην διοργάνωση, αλλά και στους άμεσους στόχους της η κορυφαία σπρίντερ από την Τζαμάϊκα, σχολίασε: «Με τον προπονητή μου αλλάξαμε μερικά πράγματα στην προπόνηση και μετά το μίτινγκ του Μαρακές, αναπροσαρμόσαμε αρκετά σημεία, ιδιαίτερα όσον αφορά στο βάρος μου. Νομίζω ότι εργασθήκαμε καλά αυτές τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να χάσω βάρος. Δεν είμαστε ακόμη εκεί που θα θέλαμε, αλλά υπάρχει ακόμα ένας μήνας (σ.σ. πριν από τις επιλογές της Τζαμάικας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες) και τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους, τα πράγματα πάνε στην σωστή κατεύθυνση».

    Οσον αφορά στους αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στο τέλος Ιουνίου, Τζάκσον, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι είναι κάποια επιπλέον πίεση, απλά πρέπει να είσαι ο εαυτός σου, να προπονείσαι σκληρά και να επικεντρωθείς στον εαυτό σου. Οταν είσαι στην γραμμή εκκίνησης, έχεις μόνο μία γραμμή να ακολουθήσεις και αυτό είναι όλο. Αυτό είναι κάτι στο οποίο προσπαθώ να εστιάσω, τόσο στην προπόνηση, όσο και στον αγώνα. Οταν ήμουν νέα, έβλεπα την Σελι Αν Φρέϊζερ Πράϊς και σήμερα ξέρω ότι όταν είναι εκεί. Νομίζω ότι είναι καλό να ανταγωνίζομαι αθλήτριες που είναι δύσκολο να νικήσω γιατί ξέρω ότι πρέπει να είμαι στην κορυφή, ότι δεν μπορώ να κάνω λάθη. Ολες θέλουμε να νικάμε».

    Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι δεν έχει κατακτήσει ατομικό Ολυμπιακό μετάλλιο, η Τζάκσον, απάντησε: «Το 2021 ήθελα τον πρώτο μου τίτλο και δεν κατάφερα να φτάσω στον τελικό των 200, οπότε ναι, είναι κάτι που ανυπομονώ να το πετύχω και ελπίζω ότι θα συμβεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό το καλοκαίρι. Για το παγκόσμιο ρεκόρ, ναι, είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου, αλλά δεν πρόκειται να το… φωνάζω. Προσωπικά, όταν κάνω έναν καλό αγώνα, ξέρω ότι θα περάσω καλά και ότι όλα είναι είναι δυνατά, αλλά το ρεκόρ δεν είναι κάτι που επιδιώκω σε κάθε αγώνα ή κάτι στο οποίο επικεντρώνομαι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ