Μάργκαρετ Θάτσερ, γ. 1925, Βρετανίδα πρωθυπουργός. Το είπε 10 χρόνια πριν γίνει πρωθυπουργός. 

Στον ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη ο πρέσβης της Αργεντινής Luis Alfredo Azpiazu

29 Νοεμβρίου, 2023

Τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη επισκέφθηκε ο πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα Luis Alfredo Azpiazu.
Στη διάρκεια της συζήτησης που είχαν ο υφυπουργός και ο πρέσβης επιβεβαίωσαν τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που ενώνουν τις δυο χώρες, οι οποίες φέτος συμπληρώνουν 150 χρόνια διπλωματικών σχέσεων.

Αναφέρθηκαν στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και συμπράξεων ανάμεσα σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής, ενώ έγινε ειδική μνεία στους τρόπους ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων της Μακεδονίας και της Θράκης με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Συζήτησαν, επίσης, για την πολυπληθή ελληνική ομογένεια στην Αργεντινή, που χάρη στον δυναμισμό της συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Ο κ. Azpiazu ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντινίδη για την υποδοχή και εξέφρασε την επιθυμία να συνδράμει στην τόνωση των εμπορικών συναλλαγών της χώρας του με τη Βόρεια Ελλάδα.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός πρόξενος της Αργεντινής στη Θεσσαλονίκη Nicolas Pasaman.

ΦΩΤ./Γραφείο Τυπου Υφ. Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης)