Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, της πειθούς στη βία, του διαλόγου στον μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη. - Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος

Στο τελικό του Ευρωπαϊκού U23 ο Κουγιουμτσίδης, για το χάλκινο ο Κουκλάρης

24 Μαΐου, 2024

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης εξασφάλισε μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης U23 και θα διεκδικήσει το χρυσό για 3η διαδοχική φορά. Ο Κουγιουμτσίδης έδειξε με το καλημέρα στη διοργάνωση του Μπακού ότι έχει… άγριες διαθέσεις! Εφτασε έως τον τελικό χωρίς να χάσει τεχνικό σημείο και ο μοναδικός πόντος που δέχθηκε ήταν από παρατήρηση.

Ο Ελληνας πρωταθλητής νίκησε με τεχνική υπεροχή αρχικά τον Ιταλό Ραφαέλε και στη συνέχεια πάλι με διαφορά 10 πόντων επικράτησε του Πολωνού Πεντζίσκι. Στον ημιτελικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ανεξάρτητο αθλητή Μπαλάιαν και νίκησε με 3-1.

Στο δρόμο των μεταλλίων και της μεγάλης διάκρισης βρίσκεται και ο Αγγελος Κουκλάρης. Ο Ελληνας πρωταθλητής θα παλέψει αύριο για το χάλκινο μετάλλιο με τον Γεωργιανό Σουλεϊμάνσιβ. Ο Κουκλάρης στάθηκε άτυχος στην κλήρωση και αντιμετώπισε τον Λέφτερ. Ο Γερναμός αθλητής έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε την ευκαιρία στον Ελληνα παλαιστή να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.