Είναι πιο αποτελεσματικό να έλκεις τους ανθρώπους παρά να τους σπρώχνεις. Όπως ένα κομμάτι σπάγκο: Τράβηξε τον σπάγκο και θα σ’ ακολουθήσει όπου θες. Σπρώξ’ τον και δεν θα πάει πουθενά. - Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, 1890-1969, Αμερικανός στρατηγός & 34ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Στ. Κασσελάκης: “Ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τον κ. Καραμανλή να πάει στη Δικαιοσύνη, καθώς οι κατηγορίες είναι ξεκάθαρες”

Σε δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκαν πηγές του κόμματος, σημειώνοντας ότι «επισήμανε ενδεικτικά, σχετικά με το κατηγορητήριο που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχουν ενδείξεις για το έγκλημα της Έκθεσης, κατά το άρθρο 306, παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα, καθώς και της Διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς κατά το άρθρο 291 παράγραφος 1, δ) και στ)».

Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, «ο Στέφανος Κασσελάκης προσέθεσε ότι απομένει να δούμε τι θα πράξει ο κ. Μητσοτάκης, αν δεσμεύεται να αφήσει τον κ. Καραμανλή να πάει στη Δικαιοσύνη, καθώς οι κατηγορίες είναι ξεκάθαρες» καθώς και ότι «αναρωτήθηκε, επίσης, αν είναι δημοκρατία να έχει ένα φιλοκυβερνητικό μέσο τα ηχητικά και μάλιστα με συρραφή και προσέθεσε ότι επιτέλους κάποιος πολιτικός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη».