Πολιτική ισχύς είναι αυτό που φυτρώνει από την κάννη ενός όπλου. Μάο Τσε Τουνγκ, 1893-1976, Κινέζος ηγέτης.

Στ. Κασσελάκης: 1,63 δισ. περισσότεροι φόροι για τους πολίτες στον προϋπολογισμό του 2024

«Επίθεση» στον πρωθυπουργό για την φορολογική του πολιτική και για την αθέτηση παλαιότερων υποσχέσεων, εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με βίντεο που ανέβασε στον ιστότοπο isyriza.gr και στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο πρωθυπουργός να εξαγγέλλει τα επιδόματα προς δικαιούχους των ΑΜΕΑ και τους χαμηλοσυνταξιούχους, σε αντίθεση με παλαιότερες δηλώσεις του από την Βουλή, όπου κατήγγειλε με σκληρούς όρους τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την επιδοματική του πολιτική, λέγοντας ότι «τα παίρνει από τη μία τσέπη για να τα δίνει στην άλλη».

Ακολούθως το βίντεο παρουσιάζει επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2024 για τους αυξημένους φόρους από τους οποίους θα προέλθουν τα έσοδα για να την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης. Το βίντεο συνοδεύεται από το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «1, 63 δισ. επιπλέον φόροι για τους πολίτες. Θέλουμε -και θα εργαστούμε γι’ αυτό- ένα δίκαιο, σταθερό φορολογικό σύστημα. Χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις κάθε τρεις και λίγο για τον πολίτη». Το μήνυμα καταλήγει με έκκληση προς τους πολίτες: «Γίνετε κομμάτι της προσπάθειας για μια Σύγχρονη Αριστερά. Γραφτείτε σήμερα στο isyriza.gr».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ