Το πιο άσχημο παιχνίδι που μπορεί να παίξει σε κάποιον η μοίρα, είναι να του δώσει λίγες ικανότητες και μεγάλη φιλοσοφία. Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

Στ. Καλαφάτης για Ογκολογικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: “Ένα ακόμη από τα 30 και πλέον έργα για τη Θεσσαλονίκη του 2030 που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης”

Ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, με δήλωσή του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Ταμείου Εθνικής ‘Αμυνας και του υπουργείου Υγείας, για την παραχώρηση 150 στρεμμάτων του πρώην Στρατοπέδου «Καρατάσου Α΄», προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί το νέο και σύγχρονο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 
Ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως «το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο μαζί με το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου – ακριβώς απέναντι – και το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης, θα συμβάλει στη δημιουργία ενός εμβληματικού Πάρκου Υγείας που θα παρέχει καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες συνανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρειο Ελλάδα και όχι μόνο».
Ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ επισημαίνει ότι πρόκειται «για ένα ακόμη από τα 30 και πλέον έργα για τη Θεσσαλονίκη του 2030 που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, επιβεβαιώνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Δυτική Θεσσαλονίκη».
Ο κ. Καλαφάτης ανέφερε πως «είμαι περήφανος προσωπικά γιατί συνέβαλα ως υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Εθνικής ‘Αμυνας στην προώθηση της λύσης που σήμερα γίνεται πράξη. Κυρίως όμως γιατί η Θεσσαλονίκη αποκτά μέρα με τη μέρα όσα αξίζει και δικαιούται. Γιατί οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Ό, τι είπαμε γίνεται. Ό,τι λέμε το κάνουμε».
Ι.Α.