Μέσα στην αόριστη θεωρία ότι όλα στον κόσμο είναι λάθος, κάθε σταθερή αίσθηση ευθύνης εξαφανίζεται. Theodore Adorno, 1903-1969, Γερμανός φιλόσοφος

«Σπαρτιάτες»: Θα αντισταθούμε σθεναρά στην μετατροπή της πατρίδας μας σε οθωμανική επαρχία

“Καταδικάζουμε την ενδοτική πολιτική της κυβέρνησης και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση πως “η Ελλάς δεν πωλείται”. Πως ότι γράφεται με αίμα δεν ξεγράφεται με το μελάνι των εθνικών μειοδοτών και πως θα αντισταθούμε σθεναρά στην μετατροπή της πατρίδας μας σε οθωμανική επαρχία”, αναφέρει το κόμμα “Σπαρτιάτες” σε σημερινή ανακοίνωσή του ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αγκυρα.

“Φαίνεται πως ούτε η ευθεία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας για τα θαλάσσια πάρκα, ούτε και η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από τον Ερντογάν δεν στάθηκε ικανή να ακυρώσει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία” σημειώνουν ακόμα οι “Σπαρτιάτες”, ενώ υποστηρίζουν:”Είναι εντυπωσιακό το πώς η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά σε οθωμανικό σαντζάκι επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή δεν έχουμε λάβει απάντηση στο εάν και πότε θα απαντηθεί η επιστολή Σινιρίογλου στον ΟΗΕ και στο πότε θα υποβάλλει η χώρα μας στην ΕΕ τις συντεταγμένες του θαλάσσιου χώρου ευθύνης της χώρας μας”.

Τέλος, οι “Σπαρτιάτες” ισχυρίζονται ότι “η κυβέρνηση παραχωρεί κομμάτι – κομμάτι την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στον προαιώνιο εχθρό του γένους των Ελλήνων. Κεκτημένα τα οποία κατακτήθηκαν με αίμα εκατομμυρίων Ελλήνων αρκεί μια πενταετία διακυβέρνησης της ΝΔ για να χαθούν”.