Ο πολιτισμός αρχίζει με την Τάξη, αναπτύσσεται με την Ελευθερία και καταστρέφεται με το Χάος - Will Durant

Σλοτ: «Να με συγχαρείτε για τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν»

 Οι ερωτήσεις σχετικά με την επικείμενη άφιξη του στον πάγκο της Λίβερπουλ φαίνεται ότι γίνονται πρόβλημα για τον Ολλανδό Άρνε Σλοτ, καθώς ετοιμάζεται να ηγηθεί της Φέγενορντ τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν.
 Θα γιορτάσει αύριο (5/5) τον 100ο αγώνα του ως προπονητής της ολλανδικής ομάδας, αλλά η συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα κυριαρχήθηκε και πάλι από την επικείμενη μετακίνησή του να αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ.

 «Για 25η φορά, πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω», είπε.
 «Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμα και κάθομαι εδώ με το έμβλημα της Φέγενορντ στο στήθος μου, οπότε η πρόθεση είναι αυτή η συνέντευξη Τύπου να αφορά τη Φέγενορντ, αλλά νομίζω ότι θα προσπαθήσετε και θα ρωτήσετε για τη Λίβερπουλ ούτως ή άλλως», είπε ειρωνικά.
 «Εξακολουθώ να έχω τη σιγουριά ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να δώσω άλλες απαντήσεις», ήταν η μόνη παραχώρηση που έκανε σε ερωτήσεις σχετικά με τη μετακόμισή του στην Premier League.
 «Αν συνεχιστεί αυτό, θα είναι μια δυσάρεστη συνέντευξη Τύπου», είπε ο Σλοτ. 
 «Απλώς πιστεύω ότι είναι σκόπιμο να δώσω όλες τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις στο τέλος της σεζόν, επειδή είμαι ακόμα στη Φέγενορντ εδώ και η Λίβερπουλ είναι επίσης απασχολημένη με τη σεζόν της».

 Ερωτηθείς αν πρέπει να του δοθούν συγχαρητήρια που του προσφέρθηκε ένας από τους πιο περιζήτητου ποδοσφαιρικούς πάγκους, ο Σλοτ τόνισε: 
 «Μπορείτε πάντα να με συγχαρείτε, αλλά είναι πιο κατάλληλο να το κάνετε στο τέλος της σεζόν όταν είναι πραγματικά επίσημο».

 Του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει τις αναφορές ότι είχε επισκεφθεί την Αγγλία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας:
 «Ήμουν στην Ιταλία με την κόρη μου, αλλιώς δεν θα είχα τόσο ωραίο μαύρισμα», είπε.

 Ο Σλοτ πέρασε τρεις σεζόν στη Φέγενορντ, κατακτώντας το ολλανδικό πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν και οδεύει προς τη δεύτερη θέση σε αυτήν την σεζόν:
 «Έχουμε κάνει απίστευτη πρόοδο. Όταν ξεκίνησα εδώ, λάβαμε 5,5 εκατομμύρια ευρώ για επιθετικό μας και μπορέσαμε να επενδύσουμε περίπου αυτό το ποσό», είπε.

 «Τώρα μπαίνουμε στο Champions League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα».

 Α. Βαζογιάννης