Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση πέντε λεπτών με το μέσο ψηφοφόρο. Winston Churchill, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός

«Sketches from life»:Το συλλεκτικό βιβλίο με τα σχέδιά του Δημήτρη Παπαϊωάννου διατίθεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

19 Απριλίου, 2024

Μια διαφορετική πτυχή της δημιουργικής προσωπικότητας του Δημήτρη Παπαϊωάννου φωτίζεται μέσα από την πρώτη έκδοση του βιβλίου, με τίτλο «Sketches from life» (Σχέδια από τη ζωή), με τα σχέδια του διεθνούς φήμης δημιουργού, που θα πωλείται, αποκλειστικά στο M – Shop, το κατάστημα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από τις 22 έως τις 26 Απριλίου, όπου θα παρουσιάζεται και η επιτυχημένη παράστασή του «ΙΝΚ».

Οι εκδόσεις ΝΟΜΑΣ συνέλεξαν τα σχέδια εκ του φυσικού, που ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δημιούργησε τα τρία τελευταία καλοκαίρια στην Ανάφη, και θα διαθέσουν το συλλεκτικό αυτό βιβλίο αποκλειστικά στο Μέγαρο πριν κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η πάμφωτη ματιά του ζωγράφου Παπαϊωάννου πάνω στα γυμνά σώματα που λιάζονται στο κυκλαδίτικο νησί, αποτυπώνεται σε μια «σκηνοθετημένη» από τον ίδιο έκδοση, η οποία αποτελεί τον αντίποδα της σκοτεινής παράστασής που ταξίδεψε τον κόσμο και επιστρέφει στο Μέγαρο απ’ όπου και ξεκίνησε.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παράλληλα με τον χορό αγαπά το σχέδιο και εκφράζεται μέσα από αυτό. Κέρδισε από νωρίς την αναγνώριση ως ζωγράφος και κομίστας, πριν το ενδιαφέρον του στραφεί στις παραστατικές τέχνες. Πριν ξεκινήσει τις σπουδές του στην ΑΣΚΤ μαθήτευσε δίπλα στον εμβληματικό ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη. Μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο, στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είχε σχεδιάσει την αφίσα της διοργάνωσης.

 

Ν.Μπ.