Η πιο σημαντική λέξη στον κόσμο του χρήματος είναι η ρευστότητα. Η δεύτερη πιο σημαντική λέξη είναι η μόχλευση - Rich Dad

Σεισμός 6,1 – 6,6 βαθμών στο ινδονησιακό νησί Τιμόρ

2 Νοεμβρίου, 2023

Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών σημειώθηκε στο ινδονησιακό νησί Τιμόρ, σύμφωνα με δεδομένα του αμερικανικού ινστιτούτου γεωλογικών μελετών (USGS), αναστατώνοντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας της επαρχίας.

Το εστιακό βάθος ήταν 36,1 χιλιόμετρα στο υπέδαφος του νησιού στον ανατολικό τομέα του αρχιπελάγους, κατά την ίδια πηγή, ενώ το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε μικρή απόσταση από την πόλη Κούπανγκ· έγινε ιδιαίτερα αισθητός εκεί, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, πάντως οι αρχές δεν κάνουν λόγο για θύματα, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο.

Η ινδονησιακή υπηρεσία γεωφυσικής (BMKG) από την πλευρά της έκανε λόγο για σεισμό 6,6 βαθμών.

Στην Κούπανγκ, έπεσαν συντρίμμια από ακίνητα και τρομαγμένοι πολίτες έσπευσαν να βγουν στους δρόμους.

«Με έπιασε ίλιγγος», δήλωσε ο Γέρι, σαραντάρης κάτοικος που, όπως πολλοί Ινδονήσιοι, χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα. «Έχω πάθει σοκ, κόσμος έτρεξε να βγει από τα σπίτια του, τόσο δυνατός ήταν ο σεισμός», πρόσθεσε.

Η Ινδονησία, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης -βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο δακτύλιο της φωτιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό, ζώνη όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες-, γνωρίζει ιδιαίτερα έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Τον Νοέμβριο του 2022, σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 602 ανθρώπους στην Ιάβα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ