Μεγαλύτερο χώρο σε ποσοστό 35% καταλαμβάνουν οι αρτοζαχαροπλάστες στην φετινή 11η Artozyma της ΔΕΘ-Helexpo, η οποία για πρώτη φορά μετά το 2016 θα διοργανωθεί χωρίς τη συνοδεία της Detrop Boutique, στο διάστημα 24-26 Φεβρουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη.
Η φετινή ARTOZYMA, καταγράφει αύξηση εκθετών με έτοιμα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, τα οποία απευθύνονται – μεταξύ άλλων- σε δίκτυα διανομής, αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και καφέ, ενώ συγκεντρώνει, μετά από απουσία στις τελευταίες διοργανώσεις, ορισμένες από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης.
Η γαστρονομία και ο δυναμισμός του κλάδου της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής αποτυπώνονται στο πλήθος των εκθετών της ARTOZYMA, που προέρχονται από το πεδίο των πρώτων υλών και των μηχανημάτων ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού, του εξοπλισμού, των εργαλείων, των έτοιμων και ημιέτοιμων προϊόντων, του καφέ-ροφημάτων και μηχανών παρασκευής και της συσκευασίας.
Στο πλαίσιο της ARTOZYMA θα διοργανωθεί πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, με το Bakery Lab και το πρόγραμμα παρουσιάσεων της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας να βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ θα υλοποιηθούν και σεμινάρια του Ιταλού δεξιοτέχνη της υψηλής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, Matteo Manuini, που θα έρθει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για να παρουσιάσει νέες τεχνικές για ζύμες φούρνου και ζαχαροπλαστείου.
Στις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης, συμπεριλαμβάνονται το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, καθώς και το δημιουργικό εργαστήρι Pastry Lab, όπου εκλεκτοί και καταξιωμένοι σεφ της ζαχαροπλαστικής, θα φτιάξουν εμπνευσμένα γλυκά με νέες τεχνοτροπίες και πρωτότυπα υλικά.
Οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και workshops, που αφορούν τις νέες τάσεις του κλάδου και την τεχνολογία τροφίμων. Όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις της ARTOZYMA και το σύνολο της ενημέρωσης για την Έκθεση μπορείτε να τα δείτε στη διεύθυνση: https://www.artozyma-expo.gr
Ελ. Αλ.
φωτ.αρχείου