Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογείς μια ηγεσία είναι α διερωτάσαι τι σφάλμα είναι ικανοί α κάνουν. Karl Popper, 1902-1994, Αγγλοαυστριακός φιλόσοφος

«Scoop»: Ταινία για το παρασκήνιο της συνέντευξης του πρίγκιπα Άντριου στο BBC

13 Φεβρουαρίου, 2024

Ο πρίγκιπας ‘Αντριου βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας ταινίας του Netflix με τίτλο «Scoop».

H ταινία αφορά την πολυσυζητημένη συνέντευξη που έδωσε τον Νοέμβριο του 2019 στην Έμιλι Μέιτλις (Emily Maitlis) για την εκπομπή Newsnight του BBC και μίλησε για τη σχέση του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επσταϊν (Jeffrey Epstein) καθώς και για τις καταγγελίες της Βιρτζίνια Τζιούφρι (Virginia Giuffre) προς το πρόσωπό του.

Στη βασισμένη στο βιβλίο της πρώην παραγωγού Σαμ Μακάλιστερ (Sam McAlister) «Scoops: Behind the Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews» η οποία ήταν εκείνη που εξασφάλισε τη συνέντευξη για την εκπομπή του BBC πρωταγωνιστούν η Τζίλιαν Άντερσον (Gillian Anderson) και ο Ρούφους Σιούελ (Rufus Sewell).

Το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, δείχνει την προετοιμασία της ‘Αντερσον ως Έμιλι Μέιτλις με την παραγωγό της Σαμ Μακάλιστερ την οποία υποδύεται η Μπίλι Πάιπερ(Billie Piper) και την άφιξη του δούκα του Γιορκ ο οποίος μετά τη συνέντευξη υποχρεώθηκε σε μια ταπεινωτική παραίτηση από τα δημόσια καθήκοντά του.