Υπάρχουν πάντα τέσσερις πλευρές σε κάθε ιστορία: η δική σου εκδοχή, η δική τους εκδοχή, η αλήθεια και αυτό που πραγματικά συνέβη. Ζακ-Ζακ Ρουσσώ, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

Σ. Εφραίμογλου: Η πρόκληση της επόμενης δεκαετίας είναι να αναδείξουμε την καινοτομία σε ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης και ποιοτικών θέσεων εργασίας

28 Φεβρουαρίου, 2024

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ συμμετείχε με έξι επιχειρηματικές ομάδες στο εθνικό περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης «Mobile World Congress Barcelona 2024», της σημαντικότερης Διεθνούς Έκθεσης του κλάδου της Ψηφιακής Τεχνολογίας, καθώς και στην παράλληλη εκδήλωση «4 Years From Now» (4YFN) που διεξάγονται στην Βαρκελώνη.

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου παραβρέθηκε στα εγκαίνια του περιπτέρου της ελληνικής αποστολής και, μεταξύ άλλων, τόνισε πως το ΕΒΕΑ συμμετέχει στην συγκεκριμένη διοργάνωση από το 2017 και ενισχύει την παρουσία του σταθερά, υποστηρίζοντας την συμμετοχή δυναμικών, υποσχόμενων επιχειρηματικών ομάδων που φιλοξενούνται στη Θ.Ε.Α., βελτιώνοντας διαρκώς την προετοιμασία και την οργάνωση, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα της παρουσίας της.

Όπως είπε η πρόεδρος: «Το ελληνικό οικοσύστημα κερδίζει σταδιακά την αναγνώριση που του αξίζει και δημιουργεί το δικό του στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη. Στο ΕΒΕΑ δεν θα μπορούσαμε παρά να νιώθουμε δικαιωμένοι για αυτή την πορεία. Μόνο η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ έχει φιλοξενήσει πάνω από 450 αξιόλογες επιχειρηματικές ομάδες, παρέχοντας στέγη, αλλά και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση για την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, έχουμε συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 διεθνείς διοργανώσεις καινοτομίας παγκοσμίως.

Σήμερα, συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στην διεθνοποίηση, στη δικτύωση, στην υποστήριξη της πρόσβασης σε ξένες αγορές και πηγές χρηματοδότησης. Επιδιώκουμε να είμαστε σε επαφή με τις τεχνολογικές εξελίξεις, τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και τις τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρόκληση της επόμενης δεκαετίας είναι να αναδείξουμε την καινοτομία σε ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης και ποιοτικών θέσεων εργασίας. Να αποκτήσουμε μια κρίσιμη μάζα καινοτόμων εταιριών, με ικανότητες για γρήγορη ανάπτυξη».

Οι επιχειρηματικές ομάδες της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση ήταν η Grapevine Digital, η Evryka – Digital Innovative Solutions, η Agenso, η SmartRep, η Keyoto και η Neawallet.