Άλλες χώρες σου προσφέρουν την ανακάλυψη των εθίμων, της λαϊκής δοξασίας ή του τοπίου, αλλά η Ελλάδα σου προσφέρει κάτι πιο δύσκολο: την ανακάλυψη του εαυτού σου. Lawrence Durrell, 1912-1990, Βρετανός συγγραφέας

Ρωσία- Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Φιλίας αναβλήθηκαν για το 2025

3 Ιουλίου, 2024

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Φιλίας που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αναβλήθηκαν για το 2025, ανέφερε η ιστοσελίδα Inside the Games.
 Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν αποκλειστεί από διεθνείς αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 Η Μόσχα πέρυσι ανακοίνωσε ότι θα αναβιώσει τους Αγώνες Φιλίας για πολλά αθλήματα 40 χρόνια μετά τη διεξαγωγή της πρώτης διοργάνωσης, όταν πολλά σοσιαλιστικά κράτη είχαν μποϊκοτάρει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες.

 Οι διοργανωτές έχουν πλέον αναβάλει τους Αγώνες, οι οποίοι θα είχαν λάβει χώρα στη Μόσχα και στην Εκατερίνεμπουργκ, ανέφερε η ιστοσελίδα.
 «Για το συμφέρον όλων των ενδιαφερομένων, η Οργανωτική Επιτροπή πιστεύει ότι η αναβολή των Αγώνων μέχρι το 2025 είναι η καλύτερη πορεία δράσης, δίνοντας στους μελλοντικούς συμμετέχοντες αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν και να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους στους Παγκόσμιους Αγώνες Φιλίας», πρόσθεσε.
 Σχεδόν 2.500 αθλητές από 127 χώρες δήλωσαν πρόθεση συμμετοχής στους Αγώνες για να αγωνιστούν σε 36 αθλήματα, ανέφερε η ιστοσελίδα προσθέτοντας ότι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 Τον Μάρτιο, ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής υποσχέθηκε ένα «τουρνουά ρεκόρ ως προς το μέγεθός του και τον χρόνο προετοιμασίας».

 Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αντιταχθεί στην κίνηση αναβίωσης των Αγώνων, χαρακτηρίζοντάς την παραβίαση του Ολυμπιακού Χάρτη.

 Α. Βαζογιάννης