Η ελευθερία είναι ο άνθρωπος. Ακόμα και για να υποκύψει, πρέπει να είναι ελεύθερος. Jules Michelet, 1798-1874, Γάλλος ιστορικός

Ρευματοδοτήθηκαν και επαναλειτουργούν τα υπαίθρια προπονητήρια στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά

15 Νοεμβρίου, 2023

Με ανακοίνωση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, γνωστοποιήθηκε ότι ρευματοδοτήθηκαν και επαναλειτουργούν τα υπαίθρια προπονητήρια των εγκαταστάσεων, μετά την ζημιά που προκλήθηκε από την πρόσφατη κλοπή καλωδίου ρεύματος, το οποίο τροφοδοτούσε τους πυλώνες φωτισμού των ανοικτών προπονητηρίων στίβου. Όπως υπογραμμίζεται, η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, δρομολόγησε όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, τοποθετώντας ειδική γεννήτρια ρεύματος, ενώ επίκειται η πλήρης αποκατάσταση του συστήματος με την τοποθέτηση νέου καλωδίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 

Παράλληλα, το Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί σε χρήση στους αθλητές – αθλήτριες του ΣΕΓΑΣ ο νέος οικίσκος που θα φιλοξενεί τόσο τα αποδυτήρια του κλειστού και ανοικτού προπονητηρίου στίβου, όσο και τους υποστηρικτικούς χώρους αυτών (ιατρείο φυσικοθεραπευτήριο, μικρός αποθηκευτικός χώρος κλπ.).    

Η ανακοίνωση:
«Σχετικά με δημοσιεύματα για την κατάσταση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, ύστερα από την πρόσφατη κλοπή του καλωδίου ρεύματος, το οποίο τροφοδοτούσε τους πυλώνες φωτισμού των ανοικτών προπονητηρίων στίβου (δρόμοι και ρίψεις), εκφράζουμε τη λύπη μας για την αναστάτωση που προκλήθηκε στις αθλήτριες και στους αθλητές, που κάνουν χρήση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.  
Δυστυχώς, η ζημιά που προκλήθηκε από την κλοπή ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από ότι αρχικά μπορούσε να εκτιμηθεί, αφού παράλληλα προκλήθηκε σοβαρή βλάβη και σε κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα.  
Ωστόσο, η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, δρομολόγησε όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, τοποθετώντας ειδική γεννήτρια ρεύματος. 
Έτσι, από σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, ρευματοδοτήθηκαν τα δύο υπαίθρια προπονητήρια και επίκειται η πλήρης αποκατάσταση του συστήματος με την τοποθέτηση νέου καλωδίου (μέχρι το τέλος της εβδομάδας). 
Επιπλέον, από την δοκιμή που πραγματοποιήθηκε με την εγκατάσταση της γεννήτριας, διαπιστώθηκε ότι η κλοπή του καλωδίου έχει προκαλέσει περαιτέρω ζημιά σε δύο πυλώνες φωτισμού και σε σημαντικό αριθμό φωτιστικών.  
Βεβαιώνουμε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές ότι τα οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζονται άμεσα, αποτελεσματικά και συνολικά. Οι ενέργειές μας αποσκοπούν στις όσο το δυνατόν βέλτιστες συνθήκες, ώστε να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους. 
Ως Επιτροπή Διοίκησης, καθημερινό μας μέλημα είναι να φροντίζουμε ώστε να συνεχίζουν με την ίδια επιμονή και προσήλωση την προσπάθεια τους. 
Με γνώμονα τα παραπάνω, ενημερώνουμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί σε χρήση στους αθλητές – αθλήτριες του ΣΕΓΑΣ ο νέος οικίσκος που θα φιλοξενεί τόσο τα αποδυτήρια του  κλειστού και ανοικτού προπονητηρίου στίβου του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά όσο και τους υποστηρικτικούς χώρους αυτών (ιατρείο φυσικοθεραπευτήριο, μικρός αποθηκευτικός χώρος κλπ.).    

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ                                                                                              
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ».