Η πολιτική είναι ένας χώρος με χαμηλές προσδοκίες και περίεργα μέτριες απαιτήσεις, όπου όλοι είναι καλοί, εκτός αν είναι εγκληματίες, και όλοι είναι σοφοί, εκτός αν είναι - σε γελοίο βαθμό - κάτι άλλο. Frank Moore Colby, 1865-1925, Αμερικανός συγγραφέας

Ράλι WRC- Νέα βαθμολογική κλίμακα το επόμενο έτος

6 Δεκεμβρίου, 2023

H Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποφάσισε να εισαγάγει νέα βαθμολογική κλίμακα το 2024 στο Ράλι WRC, χωρίς όμως να παρέχει λεπτομέρειες.
 Η αποτυχία να προσελκύσει νέους κατασκευαστές ή ακόμη και να διατηρήσει τους πιο ταλαντούχους οδηγούς του, αφού ο Κάλε Ροβάνπερα αποφάσισε να μην υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του την επόμενη χρονιά, έχει ως συνέπεια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι να χάσει τη δυναμική του. Έχοντας επίγνωση του προβλήματος-όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Equipe», γίνεται μία προσπάθεια επανεκκίνησης.
 Δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας, με επικεφαλής δύο πρώην συνοδηγούς, τον Ρόμπερτ Ριντ, επίσης αντιπρόεδρο της FIA, και τον Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, πρόεδρος της βρετανικής ομοσπονδίας, για να προβληματιστεί σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να δοθεί στο WRC.

 Η FIA ανακοίνωσε σήμερα (6/12) ότι η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου στο Μπακού ενέκρινε την αρχή της τροποποίησης της κλίμακας κατανομής βαθμών, με στόχο «την ενίσχυση του ενθουσιασμού και του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα την Κυριακή». 
 Η FIA διευκρίνισε ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

 Το Παγκόσμιο Συμβούλιο αποδέχθηκε επίσης την υποψηφιότητα της κορεάτικης κατασκευάστριας εταιρείας ελαστικών Hankook να γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής του WRC από το 2025, στη θέση της Pirelli και για τρία χρόνια.

A. Bαζογιάννης