Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Ράλι Ντακάρ-Λεμπ: «Παραμένουμε στο… ματς»

12 Ιανουαρίου, 2024

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ επικράτησε στην τελευταία ειδική διαδρομή 48 ωρών του Ράλι Ντακάρ και παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, είναι αισιόδοξος για την συνέχεια και πιστεύει ότι μπορεί να καλύψει την διαφορά (29,31 λεπτά) που τον χωρίζει από τον Κάρλος Σάϊνθ.

    «Υπήρξαν αρκετά σπασίματα όπως θα μπορούσαμε να περιμέναμε, επειδή το να κάνουμε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα στους αμμόλοφους ξέρουμε ότι είναι δύσκολο για τους μηχανικούς. Έπρεπε να το περάσουμε και μας πήγε πολύ καλά. Ήμουν λίγο επιφυλακτικός την πρώτη ημέρα όταν περνούσα τις κοιλάδες για να μην χτυπήσω πολύ το αυτοκίνητο αλλά παρόλα αυτά σπάσαμε το μπροστινό διαφορικό. Είχε θόρυβο, αλλά δεν μας κόστισε πολύ. Την δεύτερη ημέρα, επιτέθηκα λίγο πιο δυνατά, κάναμε ακριβώς αυτό που θέλαμε, οπότε όλα πήγαν καλά. Περάσαμε μια καλή πρώτη εβδομάδα. Τριάντα λεπτά καθυστέρηση είναι πολλά, αλλά δεν είναι χαμένη υπόθεση. Μένουμε στο ματς. Θα εκμεταλλευτούμε την ημέρα ξεκούρασης και μετά ο στόχος θα είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Δεν θα είναι εύκολο να επιστρέψουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε».

    Από την πλευρά του, ο Σάϊνθ σχολίασε: «Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα στάδια που είχα να κάνω στο Ντακάρ από την πρώτη μου συμμετοχή στην Αφρική. Καταφέραμε να κάνουμε μία υπέροχη διαδρομή, οι αμμόλοφοι ήταν πολύ δύσκολοι, ήταν εύκολο να κολλήσω στην άμμο και αυτό συνέβη σήμερα το πρωί, κάτι που με έκανε να χάσω λίγα λεπτά. Οι κορυφές ήταν επίσης πολύ απότομες, οπότε ήταν εύκολο να κάνεις λάθος. Υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα ακόμα, έχουμε ήδη δει στο παρελθόν στο Ντακάρ ότι είκοσι ή τριάντα λεπτά προβαδίσματος δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ