Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι  θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε - Ουίνστον Τσώρτσιλ

Raining Pleasure: Επιστρέφουν μετά από 14 χρόνια στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

28 Μαΐου, 2024

Επιστρέφουν ανανεωμένοι, εκσυγχρονισμένοι, πιο ώριμοι μεν, αλλά με περισσότερη νεανική ενέργεια και το δηλώνουν στη Θεσσαλονίκη. Η σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών υποδέχεται την επιτυχημένη ελληνική αγγλόφωνη μπάντα Raining Pleasure, που θα ξανασυναντηθεί με το κοινό για πρώτη φορά μετά από δεκατέσσερα χρόνια.

Το πάρτι επανένωσης θα στηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, με την αναμονή και την προσδοκία και για τις δύο πλευρές να είναι μεγάλη. «Η συνάντηση με τον κόσμο είναι κάτι που δεν περιγράφεται, ούτε μπορεί κανείς να το αναμένει ή να το προσδοκά με συγκεκριμένους τρόπους. Είναι κάτι πάρα πολύ ζωντανό, τόσο ζωντανό που κάθε φορά είναι άλλο πράγμα. Πόσο μάλλον μετά από τόσα χρόνια, μ’ αυτό το υλικό, μ’ αυτά τα άτομα στη σκηνή, φαντάζομαι ότι θα προκαλέσει τεράστια συγκίνηση», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Vassilikos.

Ο ίδιος είναι η φωνή της μπάντας, αλλά και ο άνθρωπος που κρατά την κιθάρα και το μπάσο. Μαζί με τον X-Jeremy στις κιθάρες και τον Jay στα τύμπανα, σχημάτισαν το 1990 στην Πάτρα το συγκρότημα, αρχικά με το όνομα Rest In Peace και δύο χρόνια αργότερα μετονομάστηκαν σε Raining Pleasure, από το ομώνυμο τραγούδι των Αυστραλών Triffids.

Έκτοτε ακολούθησε η κυκλοφορία άλμπουμ που προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση στην εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, ενώ το τραγούδι «Fake», που βγήκε το 2001, μπήκε σε …όλα τα σπίτια, καθώς «έντυσε» μουσικά για τρία συνεχόμενα χρόνια τα τηλεοπτικά σποτ εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Σταθμός στην καριέρα τους ήταν επίσης το 2004, όταν αποδεχόμενοι την πρόταση του υιού του Μάνου Χατζιδάκι και της Έλλης Πασπαλά, ηχογράφησαν σε στούντιο στη Γερμανία το θρυλικό άλμπουμ του Χατζιδάκι, Reflections, το οποίο ο Έλληνας συνθέτης είχε ηχογραφήσει το 1967 με τους New York Rock & Roll Ensemble. Το άλμπουμ με τη νέα αυτή ηχογράφηση από τους Raining Pleasure έχει πουλήσει πάνω από 35.000 αντίτυπα μέχρι στιγμής και έχει ανακηρυχθεί χρυσό.

Η τελευταία live εμφάνιση της μπάντας ήταν το 2010 και από τότε το συγκρότημα παρέμενε σε αδράνεια, ενώ ο Vassilikos ακολούθησε σόλο καριέρα. «Τον Σεπτέμβρη του ’22 βρεθήκαμε ξανά, γιατί είχε λείψει σε όλους το να παίξουμε μαζί. Συνεχίσαμε τις συναντήσεις μας κάθε Παρασκευή απόγευμα για πάρα πολλούς μήνες και σε κάποια φάση απλά προέκυψε να κάνουμε το επόμενο βήμα, καθώς αναρωτηθήκαμε “ τι το κρατάμε τώρα αυτό για μας, αφού μπορούμε να το ξαναβγάλουμε”», αναφέρει ο Vassilikos, επισημαίνοντας ότι τότε άρχισαν να ενεργοποιούνται και πάλι οι εξωτερικοί συνεργάτες του γκρουπ, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των Raining Pleasure.

Με ανανεωμένο εξοπλισμό, σοβαρή επένδυση, πολλή δουλειά και φτιαγμένα ξανά από την αρχή τα προηχογραφημένα στοιχεία που χρησιμοποιούν στις συναυλίες τους, οι Raining Pleasure υπόσχονται ένα live με «τρομερό ενδιαφέρον». «Θα είναι ένα πολύ γεμάτο, πολύ δυνατό σόου, με πάρα πολλή όρεξη, πολλή ενέργεια, πολύ …γκάζι και θα είναι το πρώτο της επιστροφής. Η πρόθεσή μας είναι ότι επιστρέψαμε για να μείνουμε», ξεκαθαρίζει.

Το πάρτι επανένωσης περιλαμβάνει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με τραγούδια από όλους τους δίσκους και special guests τους Ta Toy Boy. Το «Raining Pleasure 2024 Reunion» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 21:30 στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη).

Βαρβάρα Καζαντζίδου